
Vers van de pers: dit land moet je bezoeken voor de groene Michelin sterrenzaken!
Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.
Lees verder na de advertentie
Wekelijks de laatste foodtrends en de lekkerste recepten ontvangen?

Michelingids Slovenië
De Michelin Gids 2024 voor Slovenië is bekend met vermelding voor 63 restaurants, vier meer dan vorig jaar. De groene Michelinster voor duurzaamheid werd aan acht restaurants uitgedeeld. Dit maakt Slovenië opnieuw het nummer één Europese land, wat betreft het aantal groene Michelinsterren per hoofd van de bevolking. Meer weten over Slovenië? In de nieuwste Foodies vertelt Yvonne je alles over de streekproducten!
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Heerlijke happen tijdens het EK!
Het is natuurlijk de ultieme traktatie in de zomer: ijs. Dat vindt ook Robèrt van Beckhoven, die de uitdaging aangaat om het lekkerste ijs van Oisterwijk en omstreken te verkopen. Vanaf zaterdag 29 juni 2024 start de Meester Patissier en Meester Boulanger een pop-up met ambachtelijk ijs bij zijn bakkerij. Robèrt: “Ik kan niet wachten om mensen kennis te laten maken met ijs op patisserieniveau!”


Fok de korenwolf
Wist je dat de Nederlandse korenwolf nagenoeg uitgestorven is? Om de korenwolf te beschermen, moet zijn leefgebied worden behouden en daar draagt de Limburgse brouwerij Gulpener graag een steentje aan bij. Daarom gaat een deel van de opbrengst van hun nieuwe witbier ‘Korenwolf’ naar de bescherming van de Europese hamster. Alsof dat nog niet reden genoeg is om het in huis te halen: het bier won onmiddellijk Goud in de categorie witbier op de Dutch Beer Challenge.
Onze tips

Dit is de meest gegeten groente van Nederland

Vacature: accountmanager Foodies

Wist je dat er thee groeit langs de Nederlandse snelweg?

Deze pizzeria behoort nu tot de beste van Europa

Dit is hét drankje voor je eindexamenfeest

Zomerhitte in huis? Zo maak je het jezelf makkelijk

World Verdejo Day: dit wil je meemaken

Top 50 van de zomer: de beste recepten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.