Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cityguide To Good to go

Vers van de pers: dit land moet je bezoeken voor de groene Michelin sterrenzaken!

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Nieuwe cityguides

Voor voedselverspilling geldt geen zomerstop want hitte, minder trek en meer spontane aankopen blijken uit onderzoek namens Too Good To Go de voornaamste redenen waarom er meer voedsel in de zomer wordt verspild. Om alle waste warriors deze zomer een handje te helpen, introduceert de app Too Good To Go stadsgidsen. Deze zijn speciaal samengesteld met de lekkerste spots in o.a. Amsterdam, Barcelona, Berlijn, Brussel en Parijs. .

Cityguide To Good to go
Michelin gids Slovenië 2023

Michelingids Slovenië

De Michelin Gids 2024 voor Slovenië is bekend met vermelding voor 63 restaurants, vier meer dan vorig jaar. De groene Michelinster voor duurzaamheid werd aan acht restaurants uitgedeeld. Dit maakt Slovenië opnieuw het nummer één Europese land, wat betreft het aantal groene Michelinsterren per hoofd van de bevolking. Meer weten over Slovenië? In de nieuwste Foodies vertelt Yvonne je alles over de streekproducten!

Heerlijke happen tijdens het EK!

Het is natuurlijk de ultieme traktatie in de zomer: ijs. Dat vindt ook Robèrt van Beckhoven, die de uitdaging aangaat om het lekkerste ijs van Oisterwijk en omstreken te verkopen. Vanaf zaterdag 29 juni 2024 start de Meester Patissier en Meester Boulanger een pop-up met ambachtelijk ijs bij zijn bakkerij. Robèrt: “Ik kan niet wachten om mensen kennis te laten maken met ijs op patisserieniveau!”

Portret Robèrt van Beckhoven met ijs liggend - Rechtenvrij
Gulpener korenwolf wit

Fok de korenwolf

Wist je dat de Nederlandse korenwolf nagenoeg uitgestorven is? Om de korenwolf te beschermen, moet zijn leefgebied worden behouden en daar draagt de Limburgse brouwerij Gulpener graag een steentje aan bij. Daarom gaat een deel van de opbrengst van hun nieuwe witbier ‘Korenwolf’ naar de bescherming van de Europese hamster. Alsof dat nog niet reden genoeg is om het in huis te halen: het bier won onmiddellijk Goud in de categorie witbier op de Dutch Beer Challenge.

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!