Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Beste paasbrood 2024

Vers van de pers: het beste paasbrood en meer!

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Dit is het beste paasbrood van 2024!

Afgelopen weken heeft de keuring voor het beste paasbrood van 2024 weer plaatsgevonden. Er werden 112 paasbroden van 67 verschillende Echte Bakkers gekeurd. De grote winnaar werd Van der Steen, De Echte Bakker uit Made. Hun paasbrood werd met name geprezen om de heerlijke smaak en rijke vulling. Opvallend was dat met name het uiterlijk hoog scoorde onder de verschillende inzendingen. Wil je zelf proeven? Ga naar bakkerijvandersteen.nl of breng een bezoekje aan de bakker in Made. En wil je zelf je eigen paasbrood bakken?

 

Bekijk hier ons recept
Beste paasbrood 2024
Hendricks gin Grand Cabaret

Nieuwste limited edition Hendrick’s Gin

Ginliefhebbers opgelet! Het doek gaat op voor de nieuwste limited edition van Hendrick’s Gin: Grand Cabaret. Master distilleerder Lesley Gracie raakte geïnspireerd toen ze las over een eau de vie van steenfruit, geparfumeerd met roos en inclusief een scheutje gin. Dit drankje was uitzonderlijk populair op feestjes in het Parijs van begin 1900. Gracie: “Het is bijzonder hoe het fruit een decadente diepte toevoegt terwijl je de kenmerkende verfrissende lichtheid van Hendrick’s toch behoudt.” Ben je ook zo nieuwsgierig? Hendrick’s Grand Cabaret is vanaf 1 maart verkrijgbaar.

Duurzame dinerbon

Een gloednieuw initiatief: De Duurzame DinerBon. Het programma biedt restaurants de mogelijkheid om zich aan te sluiten bij een netwerk van duurzame eetgelegenheden. “Met dit initiatief willen we restaurants aanmoedigen om duurzame praktijken te omarmen en consumenten bewust te maken van de keuzes die ze maken als het gaat om voedsel”, aldus oprichter Hayk Vervoort, oprichter. De door hem gestartte crowdfunding leverde in de eerste twee weken al ruim 50% van het doelbedrag is op. De crowdfunding loopt tot 1 mei, daarna kan de bon in productie worden gebracht. Kijk voor meer info en ontwikkelingen op crowdaboutnow.nl/campagnes/duurzame-dinerbon

Duurzame dinerbon
Profielfoto van

Anne Mebelder

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!