Advertentie
Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Dit is het beste paasbrood van 2024!
Afgelopen weken heeft de keuring voor het beste paasbrood van 2024 weer plaatsgevonden. Er werden 112 paasbroden van 67 verschillende Echte Bakkers gekeurd. De grote winnaar werd Van der Steen, De Echte Bakker uit Made. Hun paasbrood werd met name geprezen om de heerlijke smaak en rijke vulling. Opvallend was dat met name het uiterlijk hoog scoorde onder de verschillende inzendingen. Wil je zelf proeven? Ga naar bakkerijvandersteen.nl of breng een bezoekje aan de bakker in Made. En wil je zelf je eigen paasbrood bakken?
Nieuwste limited edition Hendrick’s Gin
Ginliefhebbers opgelet! Het doek gaat op voor de nieuwste limited edition van Hendrick’s Gin: Grand Cabaret. Master distilleerder Lesley Gracie raakte geïnspireerd toen ze las over een eau de vie van steenfruit, geparfumeerd met roos en inclusief een scheutje gin. Dit drankje was uitzonderlijk populair op feestjes in het Parijs van begin 1900. Gracie: “Het is bijzonder hoe het fruit een decadente diepte toevoegt terwijl je de kenmerkende verfrissende lichtheid van Hendrick’s toch behoudt.” Ben je ook zo nieuwsgierig? Hendrick’s Grand Cabaret is vanaf 1 maart verkrijgbaar.
Duurzame dinerbon
Een gloednieuw initiatief: De Duurzame DinerBon. Het programma biedt restaurants de mogelijkheid om zich aan te sluiten bij een netwerk van duurzame eetgelegenheden. “Met dit initiatief willen we restaurants aanmoedigen om duurzame praktijken te omarmen en consumenten bewust te maken van de keuzes die ze maken als het gaat om voedsel”, aldus oprichter Hayk Vervoort, oprichter. De door hem gestartte crowdfunding leverde in de eerste twee weken al ruim 50% van het doelbedrag is op. De crowdfunding loopt tot 1 mei, daarna kan de bon in productie worden gebracht. Kijk voor meer info en ontwikkelingen op crowdaboutnow.nl/campagnes/duurzame-dinerbon
Onze tips
WIN Foodies jubileumcadeautjes: 15x Foodies’ Italië special
WIN Foodies jubileumcadeautjes: 3x Finamill kruidenmolen
Hoe eet je een tompouce: welk tompouce-type ben jij?
Vacature: accountmanager Foodies
WIN Foodies jubileumcadeautjes: WijnSpijs Wandeling
WIN Foodies jubileumcadeautjes: 10x Masterclass bij The Farm Kitchen’s Kookfabriek
WIN Foodies jubileumcadeautjes: 5x boek ‘Bridgerton Bijbel’
NIEUW: Foodies studio in hartje Nijmegen
Anne Mebelder
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?