Advertentie
New Generation Chef verkiezing
Heb jij kooktalent en kook je graag met plantaardige ingrediënten? En wil je die gerechten graag delen met een groter publiek? Misschien ben jij dan wel de New Generation Chef 2023! Dit initiatief van The Farm Kitchen keert jaarlijks terug en heeft als doel om getalenteerde chefs met een passie voor gezond eten uit te dagen smaakvolle gerechten te bedenken met al het moois dat de aarde te bieden heeft. Hoe werkt het? Schrijf je uiterlijk maandag 1 mei 17.00u met jouw signature dish op de website van The Farm Kitchen. Op 26 mei 2023 bereiden de finalisten in De Kookfabriek in Amsterdam hun signature dish én een gerecht met groenten die ze diezelfde ochtend geoogst hebben bij één van de lokale kwekers van The Farm Kitchen. Het expert-panel bepaalt vervolgens wie er met de Bronzen Biet naar huis gaat en neemt daarin de publieksstemmen mee. Naast deze trofee, mag de winnaar een masterclass bij De Kookfabriek geven én wordt hij of zij door ons geïnterviewd! Dus waar wacht je nog op, meld je gauw aan!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Nieuwe culi film: Umami
Wij zijn gek op álle foodseries, documentaires over eten en food films. Goed nieuws voor als jij ook film fan bent. 1 juni komt namelijk de komische film Umami uit in de bioscoop. De Franse film draait om Gabriel Carvin, gespeeld door Gérard Depardieu, die als leidende chef-kok van Frankrijk zijn derde Michelin ster ontvangt. Verrassend genoeg is hij na die winst diep ongelukkig, waarna hij op zoek gaat naar geluk, zichzelf én de bijzondere smaak van umami. Een smakelijke en culinaire zoektocht dus. Het idee voor de film ontstond toen regisseur Slony Sow tijdens een etentje met vrienden in discussie raakte over de definitie van umami, waarbij zelfs een verstrooide chef worstelde met de ware betekenis van umami. Sow dacht onmiddellijk aan de bekende acteur Depardieu om deze rol te vertolken, en zo geschiedde. Kun je niet wachten op 1 juni? Bekijk hier alvast de trailer om in de stemming te komen!
Nieuw cocktail menu bij Hotel Krasnapolsky
Bar The Tailor, in het iconische Hotel Krasnapolsky in Amsterdam, lanceert een nieuw cocktail menu geïnspireerd door het leven van Mr. A.W. Krasnapolsky. Hiermee eert de bar het oude ambacht van zijn oprichter, en zet het moderne ambacht van mixology centraal. Zo linkt de cocktail Green Fingers aan zijn liefde voor tuinieren en is de cocktail Poole Coffee House vernoemd naar het Poolsche Koffiehuis waar Mr. Krasnapolsky de leiding over had. Kasnapolsky kwam in 1856 op 22-jarige leeftijd naar Amsterdam als kleermaker, waarbij hij na een lange werkdag ontspanning zocht in één van de koffiehuizen rond de dam. In 1866 besloot de jonge ondernemer een van die koffiehuizen over te nemen, wat op de dag bekend staat als Anantara Grand Hotel Krasnapolsky. De kunst van het kleermakerszak loopt als een rode draad door het menu en decor van de Bar The Tailor. En in die bar geniet je nu dus van een tailor-made drankje waar je je hoed voor afneemt. Het volledige cocktailmenu bekijk je hier.
Acht nieuwe Bib Gourmand restaurants in de MICHELIN gids
Het zijn spannende tijden voor de Nederlandse horeca, want binnenkort komt de MICHELIN gids van 2023 uit. Tijdens die officiële ceremonie op 24 april in het DeLaMar Theater in Amsterdam worden onder meer nieuwe sterren aangekondigd. Twee weken ervoor is er echter al verrassend nieuws naar buiten gekomen: Nederland telt straks acht nieuwe Bib Gourmand restaurants! Restaurants met een Bib Gourmand worden geroemd om hun prijs-kwaliteitverhouding. De kookstijl van het restaurant maakt niet uit, zolang rijke smaken en generositeit voorop staan. Onder andere restaurant de Rotonde in Rotterdam, Bistro Regent in Nijmegen en Senang in Zwolle staan op de lijst. Alle nieuwe Bib Gourmand restaurants in Nederland bekijk je nu hier.
Lees ook: De Michelinsterren van 2022 zijn uitgereikt: dit zijn de winnaars
Onze tips
Foodies test Freasy: wat vinden wij van diepvriesmaaltijden?
Vers van de pers: pasta van Toscanini bij je thuis en meer!
Dubai chocolade: wat is het en waarom is het zo’n trend?
Vers van de pers: gezonde snackmuur op school, KULT Kefir en meer!
Sneak peek: dit kun je verwachten in Het Grote Kerstnummer van Foodies
Pepernoten met gekke smaken getest: alleen deze nieuwe variant is écht lekker
5 redenen waarom je Het Grote Kerstnummer nú wil bestellen
Nu verkrijgbaar: Het Grote Kerstnummer van Foodies
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?