Advertentie
Redefine Meat
Misschien heb je er in een restaurant of op een festival wel eens een burger van gegeten: Redefine Meat. Waar de plantaardige vleesproducten tot voorkort alleen verkrijgbaar waren in de horeca, zet Redefine Meat nu ook de stap naar het retaillandschap.
De producten zijn vanaf nu namelijk ook te koop bij Albert Heijn en Crisp, om deze zogenaamde nieuwe generatie vlees beschikbaar te maken voor consumenten. Het volledige assortiment is 100% plantaardig, bevat duurzame ingrediënten zonder genetisch gemodificeerde organismen of cholesterol en bestaat onder andere uit lamskebab, pulled pork en redefine rundergehakt. Stuk voor stuk met dezelfde smaak, textuur en sappigheid als dierlijk vlees, maar dan volledig plantaardig.
Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Vjèze Fur en Crisp lanceren Ballo’s
Nog meer leuk nieuws voor de vega’s onder ons (of gewoon voor als je af en toe wat minder vlees wilt eten). ‘De Nieuwe Keuken’, het plantaardige foodmerk opgericht door Freddy Trathlener (aka Vjèze Fur), komt namelijk met iets nieuws: Ballo’s. Fijn gekruide balletjes, zonder vlees en met extra veel groente.
In samenwerking met online supermarkt Crisp ontwikkelde Freddy de lekkerste smaakvolle recepten met de groenteballetjes die je via de Crisp-app zo in je boodschappenmandje kunt doen. Het idee voor de Ballo’s ontstond vanuit de gedachte dat we met ons dieet invloed kunnen uitoefenen op het klimaat. Minder vlees, meer groente.
En waar de meeste vleesvervangers zich richten op de eiwitten in het product, blijken het vooral groente te zijn die Nederlanders tekort komen. Ballo’s bevatten daarom bijna drie keer zoveel groente als de meeste groenteballetjes. Wij op de redactie mochten ze al even proeven en we kunnen alvast verklappen: dat wil jij ook! De nieuwe Ballo’s zijn vanaf nu exclusief verkrijgbaar bij Crisp in drie verschillende smaken: Smokey Classic, Ras el Hanout en Pastinaak-Massala. Mmm!
Drankerij opent tweede locatie
Het is december en dat betekent dat de kerstdagen eraan komen. Misschien ben je langzaam al bezig met hét kerstmenu voor 2023 samen te stellen. Heb je al over de drankjes nagedacht? Als je nog inspiratie zoekt voor welke drankjes (met of zonder alcohol) je deze kerst gaat serveren, breng dan eens een bezoekje aan de Drankerij.
Eigenaren Tessa en Stephan helpen je graag met een passende optie voor ieder moment, alcoholvrij of alcoholrijk. En vanwege de grote vraag, openden ze, naast hun drankenwinkel in Amsterdam-Oost, onlangs ook een tweede locatie middenin de Amsterdamse Pijp. Woon je nu niet in de buurt van onze hoofdstad? Dan kun je via de webshop Drankerij.nl, die er net zo vrolijk uit ziet als de winkels zelf, een groot deel van het assortiment ook bestellen. Proost!
Foodies Christmas Gifts: win geweldige prijzen
Het zal je niet ontgaan zijn: bij Foodies kunnen we niet wachten tot de kerst begint. Om de voorpret nog verder te vergroten spelen we dit jaar zelf voor kerstman met onze Foodies Christmas Gifts. Vanaf 29 november tot en met 26 december 2023 geven we elke dag fantastische prijzen weg. Met een beetje geluk vind jij dit jaar een heel groot cadeau onder je kerstboom!
Om mee te dingen naar onze prachtige prijzen hoef je niet veel te doen. Surf vanaf eind november elke dag naar foodiesmagazine.nl/win, en ontdek vanaf 8.00 uur welke winactie er voor je klaar staat! Vul elke dag het formulier in en maak kans op de mooiste prijzen. En dan maar duimen draaien en wachten tot 27 december 2023 om te horen of jij in de prijzen bent gevallen!
Lees ook:
Snel én vega: 7x snelle vegetarische recepten
Mocktails mixen: zo maak je de lekkerste alcoholvrije drankjes
Deze culinaire steden in Europa mag je niet missen
Onze tips
WIN Foodies kerstcadeautjes: een cadeaubon voor een diner bij Zoldering van Sherry Wijnen
Herman den Blijker onthult zijn culinaire reis naar een topcarrière
Foodies test Freasy: wat vinden wij van diepvriesmaaltijden?
Vers van de pers: pasta van Toscanini bij je thuis en meer!
Dubai chocolade: wat is het en waarom is het zo’n trend?
Vers van de pers: gezonde snackmuur op school, KULT Kefir en meer!
Sneak peek: dit kun je verwachten in Het Grote Kerstnummer van Foodies
Pepernoten met gekke smaken getest: alleen deze nieuwe variant is écht lekker
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?