Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
gemberthee voordelen

We love gemberthee! 5 redenen om direct een kopje te zetten

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

Gember is allang niet meer een gekke knol die in het verdomhoekje zit. Sterker nog: we kunnen niet meer zonder. Of je hem nou het liefst drinkt met sinaasappel of juist met citroen: dit zijn de redenen waarom je we deze winter volop gemberthee zetten.

1. Het is een vitaminebom

Gember bevat ontzettend veel vitamines en ook mineralen. Om er maar een paar te noemen: B1, B2, B6, vitamine C, calcium, magnesium, ijzer en zink. Volgens het Voedingcentrum past deze krachtige knol dan ook prima binnen een gezond voedingspatroon.

2. Gemberthee werkt ontstekingsremmend

Last van verkoudheid, griep of bijvoorbeeld keelpijn? Een extra kopje gemberthee kan dan geen kwaad. Gember werkt slijmoplossend en remt ontstekingen. Niet ziek? Neem dat kopje thee toch maar, want dan ben je beter beschermd tegen infecties. Wel belangrijk om te weten: gember is natuurlijk geen wondermiddel en werkt alleen als aanvulling op je gezonde eetpatroon. Het is uiteraard geen vervanging voor medicijnen.

3. Het ondersteunt je spijsvertering

Heb je last van een opgeblazen gevoel? Gember to the rescue! Gember zorgt ervoor dat de alvleesklier spijsverteringsenzymen aanmaakt. Hierdoor worden voedingsstoffen sneller opgenomen. Ook de samentrekkingen van je maag en darmen worden gestimuleerd.

4. Je krijgt er een lekkere, frisse adem door

Gemberthee reinigt je gehemelte en rekent af met vieze geurtjes. Wel in combinatie met goede mondhygiëne natuurlijk, maar voor je date nog even deze lekkere warme drank drinken heeft alleen maar voordelen.

5. Gemberthee stabiliseert je bloedsuikerspiegel

Handig als je bezig bent met afvallen of gewoon een einde wil maken aan je zoete cravings. Gember stabiliseert de bloedsuikerspiegel. Dat is gunstig, want van een schommelende of te hoge bloedsuikerspiegel krijg je cravings en wordt je ververbranding vertraagd.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!