Veelgestelde vragen kookwedstrijd
Gefeliciteerd! Jullie zijn door de jury geselecteerd om deel te nemen aan de beste kookclub van Nederland-verkiezing. We kijken er erg naar uit om jullie op zondag 18 mei te ontvangen in Utrecht. Heb je nog vragen over de wedstrijd? Bekijk hier de veelgestelde vragen.
Lees verder na de advertentie
Bij het voorgerecht mag het recept gebruikt worden. Bij het hoofd- en nagerecht kan dat helaas niet.
In eerste instantie spoort The Farm Kitchen’s Kookfabriek de gasten en deelnemers aan om zo veel mogelijk van de producten te gebruiken, zoals de bladeren van de bloemkool of de schil van een appel. Dit kan je bijvoorbeeld verwerken in een crème of bouillon. Of bijvoorbeeld aardappelschillen krokant bakken als toevoeging voor je gerechten.
Daarnaast neemt The Farm Kitchen’s Kookfabriek de aangesneden en aangebroken verse producten in om te kijken wat zij hier nog mee kunnen. Denk hierbij aan het verwerken van groentes in soepen, curry’s en sauzen. De gerechten die zij hiervan maken worden gebruikt als personeelseten, soepen voor lunches en worden regelmatig gedoneerd in de solidariteitskoelkast van de buren van de weggeefwinkel.
Als laatste bestemming heeft The Farm Kitchen’s Kookfabriek bakken staan van de Clique. De Clique haalt de voedselresten en koffiedik op dat weer gebruikt wordt om andere producten te produceren. Zo worden de voedselresten gecomposteerd en gebruikt als voedingstof om kruiden voor de thee op te telen. Het koffiedik wordt weer gebruikt om oesterzwammen op te telen. Deze producten gebruikt The Farm Kitchen’s Kookfabriek dan ook weer in de kookstudio.
Kortom, The Farm Kitchen’s Kookfabriek probeert zo min mogelijk te verspillen en streven om alles zo nuttig mogelijk te gebruiken.
Er zijn een fotograaf en videograaf aanwezig om de gehele dag vast te leggen. Deze foto’s en video’s worden gebruikt voor een reportage van Foodies en om een volgend evenement te promoten.
De gehele dag is er koffie, thee en fris beschikbaar. Voor alle deelnemende teams is er ook een lunch geregeld.
Ja, publiek is welkom. We vragen je om het publiek vooraf aan te melden door een mail te sturen naar redactie@foodiesmagazine.nl.
Let wel op: voor het publiek is geen lunch geregeld.
Nee helaas is dit niet mogelijk. Om alle gerechten hetzelfde te beoordelen, wordt alles op eenzelfde servies geserveerd.
Wil je alvast weten welke materialen je kan gebruiken? Open dan hier de lijst.
Alleen apparaten die niet op de materialenlijst van De Kookfabriek staan mogen worden meegenomen. Dit mogen ook alleen handzame apparaten zijn. Daarnaast ben je zelf verantwoordelijk voor het schoonmaken van deze apparaten, omdat de kans op het kwijt raken of beschadigen van je eigen apparaten groot is in de spoelkeuken. De rest van de afwas wordt voor jullie gedaan.
Het minimaal aantal deelnemers is vier personen. Er is een maximaal aantal deelnemers van zes personen.
Ja, deze zijn aanwezig en hebben het logo van De Beste Kookclub van Nederland er op gedrukt. Deze mag je na de wedstrijd mee naar huis nemen.
Het adres is de Flinesstraat 4, 1114 AL Amsterdam (Duivendrecht). We zijn eventueel bereikbaar op +31 20 4635635. In het weekend kan je gratis parkeren.
Kom je met het openbaar vervoer?
Het metrostation Van der Madeweg is op 5/10 minuten loopafstand. Het treinstation Duivendrecht op 10/15 minuten loopafstand.
Jullie zijn welkom vanaf 10.45 uur. Om 11.00 starten we met de uitleg en we verwachten dat het tot ongeveer 16.30/17.00 uur duurt.
Het is een hot item; vegetarisch koken. Steeds meer mensen krijgen aandacht voor het milieu en koken weer als vanouds zoveel mogelijk met de seizoenen mee. Misschien heb jij zelfs een eigen moestuin? Het thema van deze kookclub van Nederland-verkiezing is dan ook ‘koken met het seizoen’. Alle gangen zullen dan ook vegetarisch zijn en met producten uit het seizoen.
Jullie hoeven zelf de ingrediënten niet mee te nemen. Jullie mogen een lijst met boodschappen voor het voorgerecht inleveren bij de organisatie (redactie@foodiesmagazine.nl) en zij zorgen ervoor dat alles aanwezig is. Let wel op: het verspillen van voedsel wordt meegenomen in de jurering. Jullie moeten voor elke gang drie borden op kunnen maken. Het is dus handig om de boodschappen op te geven voor drie personen.
Voor de black box opdracht en het dessert staan de ingrediënten ook voor jullie klaar.
Voor het voorgerecht hebben jullie 60 minuten de tijd. Voor het hoofdgerecht is dit 70 minuten en voor het nagerecht hebben jullie weer 60 minuten de tijd. Het is handig om zelf nog wat extra kookwekkers mee te nemen, indien je er meer dan één wilt gebruiken.
De tijd wordt natuurlijk ook omgeroepen.
De eerste opdracht is direct ook de eerste gang! Kook met je eigen team jullie favoriete voorgerecht die jullie ook hebben ingezonden om deel te mogen nemen.
De tweede opdracht is een verrassingsopdracht. Jullie team zal een hoofdgerecht gaan creëren van groenten uit het seizoen, maar weten deze ingrediënten pas wanneer de opdracht begint. Of te wel, een black box challenge, bekend van masterchef.
Bij de derde en laatste opdracht gaat ieder team een identiek nagerecht bereiden. Elk team maakt hetzelfde nagerecht, volgt dezelfde bereidingswijze en kookt met exact dezelfde ingrediënten. Deze ronde is vergelijkbaar met de technische ronde van Heel Holland Bakt.
Van elke gang moet je ten minste drie borden kunnen opmaken. Een voor de jury. Een om te presenteren aan andere teams, zodat jullie ook elkaars gerecht kunnen zien en eentje die we op de foto kunnen zetten!
Er is geen barbecue aanwezig.
The Farm Kitchen’s Kookfabriek heeft hier geen aparte ruimte voor.
Er is een gewone vriezer aanwezig, maar helaas geen shockvriezer.
Bij The Farm Kitchen’s Kookfabriek is geen ijsmachine beschikbaar.
The Farm Kitchen’s Kookfabriek heeft siliconenmallen voor madeleines en cupcakes.
Bij The Farm Kitchen’s Kookfabriek is er een frituur beschikbaar.
We rekenen op jullie eigen verantwoordelijkheid en zien het als een leuke uitdaging om zonder hulp van buitenaf de beste gerechten te creëren.
In het midden van de zaal staan twee soorten prullenbakken. Eén voor groenafval en één voor de rest.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50