Advertentie
De beste kookboeken van 2022
Op vrijdag 4 november 2022 is het zover, dan zullen we weten welke kookboek dit jaar Het Gouden Kookboek is. De vakjury maakte zojuist de shortlist van dit jaar bekend, oftewel de vijf beste kookboeken van 2022. Deze boeken worden ook wel De Zilveren Kookboeken genoemd. Dit jaar is er een heuse primeur, jij kunt namelijk beslissen welk boek dit jaar Het Gouden Kookboek van 2022 wordt! Benieuwd hoe? We leggen het hieronder uit. Maar eerst… Dit zijn de vijf beste kookboeken van 2022 (in willekeurig volgorde):
- Cuisine Carine van Karin Gaasterland (Carrera Culinair)
- Java van Maureen Tan (Carrera Culinair)
- Noomi: De keuken van Irak van Sara Shawkat (Fontaine Uitgevers)
- Tofu van Emma de Thouars (Nijgh & Van Ditmar)
- Van Boven in het wild van Yvette van Boven (Nijgh & Van Ditmar)
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Jij kiest Het Gouden Kookboek van 2022
Het Gouden Kookboek is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het jaar. Een vakjury kiest de vijf allermooiste, meest verrassende en ook beste kookboeken: De Zilveren Kookboeken. Het publiek kan vervolgens via Kookboekenweek.nl stemmen op Het Gouden Kookboek 2022. Vorig jaar won Seppe Nobels met zijn boek “Een Kookboek” (Lannoo) de felbegeerde prijs.
De vakjury: de vijf beste kookboeken van 2022
Nadia Zerouali – winnaar van Het Gouden Kookboek 2017 – is voor het tweede jaar voorzitter van de vakjury. De andere culinaire fijnproevers en lezers uit de jury zijn: Jonneke de Zeeuw (culinair publicist en ook influencer), Bart van Aken (boekverkoper van het jaar in 2013), Sarriel Taus (zakelijk leider van kunst- en designhub @droog in Amsterdam) en Casper van Dijk (boekverkoper bij boekhandel Kramer in Winterswijk). Na uitvoerig juryoverleg, veel testen én proeven besloten ze wat de vijf beste kookboeken van 2022 zijn.
Kookboekenweek 2022
De Kookboekenweek loopt dit jaar van 4 tot en met 13 november 2022. Tijdens deze week staan het kookboek en natuurlijk ook de liefde voor gezellig koken en lekker eten centraal bij de boekhandel en bibliotheek. Door het hele land worden bijvoorbeeld diverse activiteiten, interviews en evenementen georganiseerd, kijk maar eens bij de lokale boekhandel.
Lees ook:
Dit is de winnaar van Het Gouden Kookboek 2022
Deze kookboeken over groenten wil je als foodie hebben
Dit zijn de leukste kookboeken met makkelijke recepten
Onze tips
WIN Foodies jubileumcadeautjes: 15x Foodies’ Italië special
WIN Foodies jubileumcadeautjes: 3x Finamill kruidenmolen
Hoe eet je een tompouce: welk tompouce-type ben jij?
Vacature: accountmanager Foodies
WIN Foodies jubileumcadeautjes: WijnSpijs Wandeling
WIN Foodies jubileumcadeautjes: 10x Masterclass bij The Farm Kitchen’s Kookfabriek
WIN Foodies jubileumcadeautjes: 5x boek ‘Bridgerton Bijbel’
NIEUW: Foodies studio in hartje Nijmegen
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.