Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Beste kookboeken van 2022: Het Gouden Kookboek

Dit zijn de vijf beste kookboeken van 2022

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Zojuist zijn de vijf Zilveren Kookboeken van 2022 bekendgemaakt. Dit zijn de vijf smakelijkste en beste kookboeken van het afgelopen jaar en natuurlijk dé cadeautips voor de feestmaand december. Op vrijdag 4 november - de eerste dag van de Kookboekenweek - wordt bekendgemaakt welk kookboek de titel Gouden Kookboek krijgt. Dit jaar kun jij voor het eerst bepalen welk boek moet winnen!

De beste kookboeken van 2022

Op vrijdag 4 november 2022 is het zover, dan zullen we weten welke kookboek dit jaar Het Gouden Kookboek is. De vakjury maakte zojuist de shortlist van dit jaar bekend, oftewel de vijf beste kookboeken van 2022. Deze boeken worden ook wel De Zilveren Kookboeken genoemd. Dit jaar is er een heuse primeur, jij kunt namelijk beslissen welk boek dit jaar Het Gouden Kookboek van 2022 wordt! Benieuwd hoe? We leggen het hieronder uit. Maar eerst… Dit zijn de vijf beste kookboeken van 2022 (in willekeurig volgorde):

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Jij kiest Het Gouden Kookboek van 2022

Het Gouden Kookboek is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het jaar. Een vakjury kiest de vijf allermooiste, meest verrassende en ook beste kookboeken: De Zilveren Kookboeken. Het publiek kan vervolgens via Kookboekenweek.nl stemmen op Het Gouden Kookboek 2022. Vorig jaar won Seppe Nobels met zijn boek “Een Kookboek” (Lannoo) de felbegeerde prijs.

De vakjury: de vijf beste kookboeken van 2022

Nadia Zerouali – winnaar van Het Gouden Kookboek 2017 – is voor het tweede jaar voorzitter van de vakjury. De andere culinaire fijnproevers en lezers uit de jury zijn: Jonneke de Zeeuw (culinair publicist en ook influencer), Bart van Aken (boekverkoper van het jaar in 2013), Sarriel Taus (zakelijk leider van kunst- en designhub @droog in Amsterdam) en Casper van Dijk (boekverkoper bij boekhandel Kramer in Winterswijk). Na uitvoerig juryoverleg, veel testen én proeven besloten ze wat de vijf beste kookboeken van 2022 zijn.

Kookboekenweek 2022

De Kookboekenweek loopt dit jaar van 4 tot en met 13 november 2022. Tijdens deze week staan het kookboek en natuurlijk ook de liefde voor gezellig koken en lekker eten centraal bij de boekhandel en bibliotheek. Door het hele land worden bijvoorbeeld diverse activiteiten, interviews en evenementen georganiseerd, kijk maar eens bij de lokale boekhandel.

Gouden Kookboek 2022

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!