Kookboeken over groenten
Van kookboeken kunnen wij nooit genoeg krijgen. Zelfs al is de boekenkast volledig gevuld; voor deze exemplaren maken wij graag nog een uitzondering. Dit zijn dé kookboeken over groenten die je als foodie in de kast wil hebben staan!
Wil je ook iedere week alles over kookboeken & de lekkerste recepten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Groenten
De naam is niets verhullend: het is overduidelijk een kookboek over groenten. Volgens auteur Mari Maris is dit boek voor iedereen die weleens groenten eet. Het staat vol met inspiratie voor culikenners & uitgebreide basiskennis voor (beginnende) koks die nog niet alles weten. Met uiteraard groenten in de hoofdrol, al had je dat waarschijnlijk al wel door. We deelden al eerder een paar heerlijke recepten uit dit fantastische boek!

Veg!
Babybietjes uit de oven met walnoot-yoghurtdressing, frittata met zomergroenten en geitenkaas, en paddenstoelen-risoniotto – zulke gerechten doen je toch meteen watertanden? En ze komen allemaal uit dit boek, waarin groenten de hoofdrol spelen. Het boek is een echte redactiefavoriet.

De groene bakplaat
Houd jij van snel & simpel? Dan zijn de kookboeken van Rukmini Iyer jou op het lijf geschreven. Het motto? Meng wat groenten op de bakplaat, breng ze op smaak en rooster ze in de oven. Easy as that! De smaakcombinaties die je kunt maken zijn oneindig: wat dacht je van een zoeteaardappeltajine met dadels en pastinaak of krokante gnocchi met paprika en rozemarijn? Onlangs sprak Yvonne met Rukmini, in dit artikel lees je er alles over.

Een ode aan groenten
Dit is niet zomaar een kookboek over groenten, dit is een kookboek waar je van gaat houden. Het laat zien hoe je nog meer uit groenten kunt halen door variatie in kooktechnieken met groenten in de hoofdrol: behalve koken, stomen en blancheren zijn veel groenten ook geschikt om te konfijten, schroeien, roosteren, frituren, stoven of karamelliseren. Niet alleen het toepassen van diverse bereidingswijzen levert verrassende resultaten op, ook kennis over smaakcombinaties. De recepten zijn niet allemaal vegetarisch maar zijn makkelijk te transformeren zodat iedereen kan meegenieten: van aardpeer tot en met zoete aardappel.

Groente Menu’s
Misschien ken je Restaurant Triptyque in Wateringen, dit is het restaurant van sterrenchef Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz. Onlangs bundelden ze hun krachten en brachten een waanzinnig kookboek uit zodat jij thuis aan de slag kan gaan. In het boek vind je volledige tafels, vol met passende en lekkere gerechten met uiteraard groente in de hoofdrol. Zo hoef je niet na te denken hoe je de afzonderlijke gerechten wil combineren. Natuurlijk mag inspiratie voor de allerlekkerste hapjes en drankjes tijdens borreltijd ook niet ontbreken.

VEG
Jamie, wie houdt niet van ‘m? Wij zijn al jaren fan van the naked chef en dit boek is misschien wel onze favoriet. Met de recepten ontdek je dat gerechten met groenten in de hoofdrol minstens zo geweldig zijn als met een stukje vlees of vis. Voor de lunch en het diner vind je een heleboel pasta’s, soepen en sandwiches, slimme baksels en fantastische eenpanswondertjes, maar ook zalige curry’s, stoofpotten, pasteien, ovenschotels, burgers, rijst- en noedelgerechten.
