Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Cover voor Portobelloburger met miso, kimchi en sesammayonaise

Portobelloburger met miso, kimchi en sesammayonaise

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Pimp je vegetarische burger met Aziatische smaakmakers zoals miso, kimchi en sesam. Dit recept is in ieder geval een stuk spannender dan klassieke cheeseburger!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • houten prikkers

Lees verder na de advertentie

Pimp je vegetarische burger met Aziatische smaakmakers zoals miso, kimchi en sesam. Dit recept is in ieder geval een stuk spannender dan klassieke cheeseburger!

Bereiding

  1. Roer de miso los met de sojasaus. Wrijf de portobello’s rondom in met het misomengsel. Laat ca. 2 uur marineren. Blancheer de haricot verts kort in kokend water. Koel direct terug in ijswater en laat goed uitlekken.

  2. Laat de kimchi uitlekken in een zeefje en vang wat van het vocht op. Meng 2 el kimchivocht en de sesamolie door de mayonaise.

  3. Verhit de olie in een grillpan op hoog vuur en gril de portobello’s ca. 5 minuten per zijde tot ze gaar maar nog wel stevig zijn. Neem uit de pan en gril de haricot verts kort.

  4. Snijd de broodjes horizontaal doormidden. Bestrijk beide helften van de broodjes met de sesammayonaise. Leg op de onderste helft van elk broodje een portobello, wat kimchi en wat gegrilde haricots verts en bestrooi met sesamzaadjes. Leg de bovenste helften van de broodjes erop en steek door elk broodje een houten prikker om alles bij elkaar te houden.

Per portie: 734 kcal | 53 g koolhydraten | 15 g eiwit | 51 g vet

Receptuur & fotografie: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (13 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!