Deze vegaburgers maak je helemaal zelf. Zo kun je eindeloos variëren en maak je ze precies zoals jij ze lekker vindt! Wat dacht je bijvoorbeeld van een cajunburger of een regenboogburger?
Als we aan burgers denken, denken de meeste mensen aan grote hompen vlees. En al is zelf hamburgers maken een leuk project, je kan ook heel goed burgers zonder vlees maken. Wij maakten vier heerlijke vegaburgers die uitblinken in smaak én presentatie. Probeer ze maar eens uit en organiseer een heuse burgerparty!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Homemade vegaburgers
Tip!
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Smokey black bean burger
Je kunt gemakkelijk vegaburgers maken van bijvoorbeeld verschillende bonen. Waaronder zwarte bonen, zoals in dit recept. De zoete aardappel en verse kruiden maken deze burger tot een succes!
Bombayburger met mangochutney
Deze vegaburger heeft een heerlijke Indiase twist. Dat komt onder andere door de geurige specerijen die je toevoegt aan de vegaburger én de finishing touch met heerlijke mangochutney natuurlijk. Wil je wat extra pit? Voeg een extra pepertje toe aan de chutney, maar wees voorzichtig.
Cajunburger met knoflooksaus
Knoflook in een burger, knoflook bij een burger, knoflook op een burgerbroodje… We krijgen uiteraard nooit genoeg van knoflook! Jij ook niet? Maak dan maar eens deze kruidige cajunburger met knoflooksaus. Eet smakelijk!
Regenboogburgers met gegrilde groenten en wortelketchup
Dat vegaburgers niet alleen lekker maar ook kleurrijk zijn bewijst dit smaakvolle recept. Ook zo benieuwd? Duik snel de keuken in en maak deze heerlijke regenboogburgers met gegrilde groenten en ketchup van wortelen.
Onze tips
Deze curry recepten wil je vanavond nog maken
6x romantische gerechten voor twee personen
Must-haves: deze producten uit de toko wil je halen
Last-minute valentijnsdiner: makkelijke recepten
Dit zijn de allerlekkerste Vietnamese gerechten
Meer dan kimchi: 12x Koreaanse gerechten
Zo overleef je de winterdip: heerlijke recepten en energieboosters
Wintersport in huis: 7x Oostenrijkse gerechten
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.