Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor Portobelloburger met miso,  kimchi en sesammayonaise

Portobelloburger met miso,  kimchi en sesammayonaise

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • houten prikkers

Bereiding

  1. Roer de miso los met de sojasaus. Wrijf de portobello’s rondom in met het misomengsel. Laat ca. 2 uur marineren. Blancheer de haricot verts kort in kokend water. Koel direct terug in ijswater en laat goed uitlekken.

  2. Laat de kimchi uitlekken in een zeefje en vang wat van het vocht op. Meng 2 el kimchivocht en de sesamolie door de mayonaise.

  3. Verhit de olie in een grillpan op hoog vuur en gril de portobello’s ca. 5 minuten per zijde tot ze gaar maar nog wel stevig zijn. Neem uit de pan en gril de haricot verts kort.

  4. Snijd de broodjes horizontaal doormidden. Bestrijk beide helften van de broodjes met de sesammayonaise. Leg op de onderste helft van elk broodje een portobello, wat kimchi en wat gegrilde haricots verts en bestrooi met sesamzaadjes. Leg de bovenste helften van de broodjes erop en steek door elk broodje een houten prikker om alles bij elkaar te houden.

Per portie: 734 kcal | 53 g koolhydraten | 15 g eiwit | 51 g vet

Receptuur & fotografie: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)