
Portobelloburger met miso, kimchi en sesammayonaise
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd
Bereiding
Roer de miso los met de sojasaus. Wrijf de portobelloās rondom in met het misomengsel. Laat ca. 2 uur marineren. Blancheer de haricot verts kort in kokend water. Koel direct terug in ijswater en laat goed uitlekken.
Laat de kimchi uitlekken in een zeefje en vang wat van het vocht op. Meng 2 el kimchivocht en de sesamolie door de mayonaise.
Verhit de olie in een grillpan op hoog vuur en gril de portobelloās ca. 5 minuten per zijde tot ze gaar maar nog wel stevig zijn. Neem uit de pan en gril de haricot verts kort.
Snijd de broodjes horizontaal doormidden. Bestrijk beide helften van de broodjes met de sesammayonaise. Leg op de onderste helft van elk broodje een portobello, wat kimchi en wat gegrilde haricots verts en bestrooi met sesamzaadjes. Leg de bovenste helften van de broodjes erop en steek door elk broodje een houten prikker om alles bij elkaar te houden.