Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
handige keukenhulpjes

Deze handige keukenhulpjes maken koken een stuk makkelijker!

Advertentie

Welke praktische spullen maken het jou een stuk makkelijker in de keuken? Dit zijn de favoriete handige keukenhulpjes van onze redactie!

Siliconen bakmat

Martina: “Ik ben een groot fan van deze herbruikbare siliconen bakmat. Niet alleen vanwege zijn duurzaamheid, maar vooral omdat hij zo handig is. Je kunt het deeg direct op de mat uitrollen, dankzij de aangegeven maten is het juiste formaat een fluitje van een cent en je schuift alles op de mat zo de oven in.”

Siliconen bakmat

€ 6,83
Siliconen bakmat

Mandoline

Willem: “Uien in mooie ringen, aardappel in gelijkmatige schijfjes voor de gratin of die enorme witte kool in mooie dunne reepjes snijden; een mandoline kan je veel werk uit handen nemen. Zelf heb ik er twee: een kleine ‘Chinese’ mandoline met verwisselbare mesjes zodat je er ook reepjes mee kan snijden. En een wat bredere met een keramisch mes.”

Mandoline

€ 54,95
mandoline

Zesteur

Bas: “Toen mijn vriendin hiermee aan kwam zetten vond ik het maar onzin, we hadden toch al een rasp? Ondertussen heeft ze mijn ongelijk bewezen, een zesteur is onmisbaar als je sinaasappel- of citroenrasp nodig hebt. Met de zesteur rasp je alleen de schil, zonder het bittere witte laagje per ongeluk mee te nemen.”

Zesteur

€ 11,99
zesteur

Compacte blender

Marieke: “Als ik één apparaat moet kiezen dat mijn leven makkelijker heeft gemaakt dan is het de nutribullet. Deze blender gebruik ik haast elke dag. Voor het maken van smoothies en sauzen maar ook voor het hakken van groenten en zelfs nootjes. Door zijn compacte formaat staat ‘ie zelfs in mijn kleine keuken niet in de weg.”

Nutribullet

€ 69,95
nutribullet

Kaasmolen

Martina: “Als je net zoveel van kaas houdt als ik, dan is een kaasmolen gewoonweg onmisbaar in je keuken. Ik gebruik hem iedere week een paar keer, bijvoorbeeld om snel wat parmezaan te raspen over mijn pasta of risotto. Het gaat veel makkelijker dan met een gewone handrasp en ook als je haast hebt, beschermt het handige draaisysteem je handen tegen de scherpe randjes.”

Kaasmolen

€ 16,85
kaasmolen

IJsblokjesvorm

Marieke: “Ben jij tegen food waste? Dan mag een ijsblokjesvorm niet ontbreken in je keukenkastje. Wanneer een product in mijn koelkast tegen de datum is, verwerk ik het en vries ik het in. Wie mijn vriezer opentrekt komt stapels ijsblokjesvormen tegen. Gevuld met bouillon, gembershotjes en restjes wijn.”

IJsblokjesvorm

€ 6,25
ijsblokjesvorm

Pannenlikker

Bas: “Ze worden ook wel deegschrapers genoemd, maar ik ken ze van vroeger als flessen- of pannenlikker. Ideaal om letterlijk het onderste uit de kan te halen. Of het nu om een saus gaat, gesmolten chocolade voor een baksel of plakkerig deeg; met een pannenlikker blijven er geen restjes meer over.”

Pannenlikker

€ 6,25
pannenlikker

Goede snijplank

Willem: “Een goede snijplank is misschien wel het belangrijkste attribuut in de keuken als je het mij vraagt. Kunststof is fijn voor kip en vis en kan in de vaatwasser. Zorg wel voor een goede dikte, want dunne plankjes trekken krom. Zelf ben ik fan van een ouderwetse dikke, houten plank. Een met rubberen nopjes aan de onderkant tegen het schuiven.”

Houten snijplank

€ 41,99
houten snijplank

Lees ook: Plastic of hout: welke snijplank is het beste en hoe onderhoud je hem?

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!