
Het is weer zover: het barbecueseizoen gaat van start! Alle grillmasters onder ons hebben hier natuurlijk reikhalzend naar uitgekeken. Begin de zomer goed met dit heerlijke recept voor pulled pork!
Lees verder na de advertentie
Pulled pork van de BBQ
Pulled pork is overgewaaid uit Amerika, waar het Boston Butt wordt genoemd. Het is een heerlijk mals langzaam gegaard stuk varkensvlees. Het wordt over het algemeen gemaakt van procureur en de hele schouder van het varken.
Het vlees ligt een hele dag in de marinade zodat het een heerlijk zoete smaak krijgt en wordt daarna gegaard. Hierdoor wordt het vlees zo zacht dat het makkelijk uit elkaar kan worden getrokken. Het is dus eigenlijk niets meer als uit elkaar getrokken varkensvlees.
Kerst Tip

Op tijd besteld = voor kerst geleverd
Het recept voor pulled pork van de BBQ
Pulled pork van de barbecue is heerlijk. Loopt het water je al in de mond? Lees dan snel verder hoe je dit recept maakt.
Dit heb je nodig (4 personen | bereidingstijd: 525 min | 508 kcal p.p.)
- 2 el Franse mosterd
- 2 el kruidenmix voor braad, grill & bbq
- 100 ml ketchup
- 2 el appelazijn
- 1 tl gerooktepaprikapoeder
- 40 g donkere basterdsuiker
- 1 el worcestersauce
- 750 g procureur aan een stuk (varkensvlees)
- 1 vleesthermometer
- 2 vellen aluminiumfolie
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Zo bereid je het
Stap 1: Bestrijk de procureur rondom met de mosterd, bestrooi vervolgens met de kruidenmix en wrijf goed in. Doe het vlees in een bak of zak en laat 2 uur marineren in de koelkast.
Stap 2: Bereid de barbecue voor op indirect grillen en breng de temperatuur tussen de 100 °C en 120 °C. Leg het stuk procureur op de barbecue en steek de vleesthermometer erin.
Stap 3: Sluit het deksel en laat het vlees rustig in ca. 4 garen tot de kerntemperatuur 72 °C is.
Stap 4: Neem het vlees van de barbecue en wikkel in 2 lagen aluminiumfolie. Leg terug op de barbecue, steek de thermometer er weer in en laat verder garen tot het vlees de kerntemperatuur van 92 °C heeft bereikt. Dit duurt nog circa 2,5 uur. Het vlees is goed mals als je een satéprikker zonder weerstand in het vlees kunt prikken. Neem van de barbecue en laat iets afkoelen.
Stap 5: Doe intussen voor de barbecuesaus de ketchup, azijn, paprikapoeder, basterdsuiker en Worcestersauce in een steelpan en breng al roerend rustig aan de kook. Laat de saus 5 min. op laag vuur doorkoken en neem van het vuur.
Extra lekkere tip: Trek het vlees met twee vorken uit elkaar. Meng er de barbecuesaus door. Pulled Pork is ook heerlijk op een wit bolletje met coleslaw.
Ben je op zoek naar meer vlees recepten? Kijk dan hier voor nog meer barbecue inspiratie!

Onze tips

Deze recepten zorgen voor een onvergetelijke start van je kerstdiner

Dit is hoe jij stressvrij je boodschappen doet tijdens de feestdagen (en budgetproof)

Vergeet de standaard toetjes: deze kerstdesserts maak je met matcha

Deze recepten met pistache zijn perfect voor de feestdagen!

Brood als ontbijt saai? Niet met deze verrassende combinaties

Borrelplank maken van A tot Z: recepten, tips en ideeën

Shared dining op z’n Aziatisch: snel, makkelijk en lekker

Recepten voor tiramisu: 14x de lekkerste variaties

Redactie



