Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Wentelteefjes van croissant

Perfect valentijnsontbijt: verrassend lekkere recepten

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Het is een beetje cliché, maar er blijft weinig romantischer dan een ontbijt op bed. Liefde gaat door de maag, toch? Verwen je geliefde of jezelf vandaag met een dienblad vol lekkers: croissantjes, verse jus en een kopje koffie. Geniet van dit heerlijke moment en goed begin van de dag!

Lees verder na de advertentie

Valentijnsontbijt

De dag van de liefde vier je natuurlijk het best met lekker eten. Niet alleen ’s avonds met een romantisch diner, maar het liefst al gelijk wanneer je wakker wordt. Een goed valentijnsontbijt is de perfecte start van de dag en dé manier om je geliefde of jezelf eens lekker te verrassen. Kun je wel wat inspiratie voor het valentijnsontbijt gebruiken? Bekijk dan snel onze favoriete recepten voor het ontbijt op Valentijnsdag!

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Valentijnsontbijt recepten

Wil je een perfect valentijnsontbijt maken? Met deze recepten scoor je gegarandeerd punten:

Solo food: Pancakes chocoladesaus en fruit

American pancakes met rood fruit

Een romantischer ontbijt dan pannenkoeken met fruit bestaat er haast niet toch? Deze pancakes zijn een heerlijke verwennerij.

Naar het recept
Cover voor

Wentelteefjes van croissant met kaneel en frambozen

Dit is echt een redactiefavoriet, vooral omdat je hierdoor twee dagen croissants kunt eten. Bak er op zaterdag vier (of zes, of acht, net hoeveel trek je hebt) af en bewaar er twee om ze op Valentijnsdag om te toveren tot deze waanzinnige wentelteefjes.

Naar het recept
Gingerbread kerstwafel met sinaasappel en aardbeienroom

Gingerbread wafels met sinaasappel en aardbeienroom

De gingerbread kruiden maken deze wafels lekker winters en precies waar je zin in hebt in de maand van de liefde. Met dit recept maak je die eenvoudig zelf!

Naar het recept
cinnamon rolls

Cinnamon rolls

Kaneel is liefde en liefde is kaneel. Haal je cinnamon rolls bij je favoriete koffiezaak (tip voor de Nijmegenaren: Bairro Alto) of maak ze zelf met dit recept. Pas wel op: de kans is groot dat je geliefde ze hierna elke dag als ontbijt wilt.

Naar het recept
Havertartelette met ricotta

Havertartelette met ricotta, honing en pijnboompitten

Ontbijten met taart op Valentijnsdag? Nou en of! Deze granolabodempjes vul je met vanillericotta en rood fruit. De perfecte zoete lekkernij om met elkaar te delen of lekker zelf op te peuzelen.

Naar het recept
Haver-dadelscones met honing

Haver-dadelscones met honing

Onze liefde voor haver en dadels is groot. Al helemaal wanneer je ze kunt combineren en er dit heerlijke ontbijtgerecht mee maakt. Wedden dat je hier indruk mee maakt?

Naar het recept
frambozencruffins

Frambozencruffins

Een cruffin met frambozen, mascarpone en vanille. Voor een extra crunch wentel je de cruffins even door de kristalsuiker heen na het bakken.

Naar het recept
Tip van Julie
croissants maken

Croissants maken

Wil je helemaal uitpakken? Maak je croissants dan zelf! Met dit makkelijke recept ruikt je huis de hele dag naar jouw versgebakken creaties.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

325 ml volle melk
2 zakjes droge gist (à 7 g)
500 g + extra patentbloem
2 el fijne kristalsuiker
2 tl fijn zeezout
250 g boter
1 ei (geklutst)
bakpapier
vershoudfolie

Bereiding

  1. Verwarm de melk in een steelpan op laag vuur tot handwarm. Neem van het vuur en roer de gist erdoorheen. Meng 500 g bloem met de suiker en het zout in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Schenk de warme melk erin en meng door elkaar tot een samenhangend deeg.

  2. Stort het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad en kneed in 5-10 minuten glad. Leg het deeg in een kom en laat afgedekt ca. 30 minuten rijzen. Zet de kom vervolgens ca. 1 uur en 30 minuten in de koelkast. Doe intussen de boter tussen 2 stukken bakpapier en rol uit tot een rechthoek van 20×15 cm en ca. 1 cm breed. Wikkel de boterplak in het bakpapier en zet in de koelkast tot gebruik.

  3. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en snijd er een kruis in. Rol het deeg nu zo uit, dat je een kruis met vier uitstekende punten hebt. Het midden mag wat dikker blijven. Leg de plak boter precies in het midden van het deeg. Vouw de vier punten eroverheen naar binnen zodat het geheel precies aansluit. Knijp de randen samen zodat de boter goed ingepakt is.

  4. Rol het deeg nu uit tot een rechthoek die drie keer zo lang als breed is. Vouw het deeg in drie delen op over de lange zijde, draai het deeg een kwartslag en rol nogmaals uit tot een rechthoek die driemaal langer is dan breed. Vouw het deeg opnieuw op in drie delen en leg afgedekt 30 minuten in de koelkast.

  5. Herhaal het rollen, vouwen en koelen van stap 4 nog twee keer. Wikkel het deeg in vershoudfolie en zet een nacht in de koelkast.

  6. Haal het deeg de volgende dag uit het folie en rol het op een met bloem bestoven werkblad rechthoekig uit (ca. 50×30 cm). Snijd het deeg bij zodat je een nette rechthoek krijgt. Snijd het deeg in de lengte doormidden zodat er twee lange stroken deeg ontstaan. Snijd iedere strook deeg in 6-8 driehoeken.

  7. Trek de punten aan de korte zijde van de driehoek iets uit elkaar en rol het deeg vanuit de korte zijde op naar de punt. Druk de punt een beetje aan en zorg dat deze onder komt te liggen. Leg de rolletjes met voldoende afstand van elkaar op twee met bakpapier beklede bakplaten. Bestrijk ze met geklutst ei, dek losjes af en laat nog ca. 2 uur rijzen op kamertemperatuur tot ze er luchtig en opgeblazen uitzien.

  8. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Bestrijk de croissants nogmaals met ei en bak ze 18-22 minuten in de oven tot ze gerezen en goudbruin zijn. Laat ze iets afkoelen op een rooster en serveer ze nog een beetje warm.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Mike English Styling: Max Robinson Foodstyling: Octavia Squire

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!