Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
knoflookgeur

Single? Dit kook je voor jezelf op Valentijnsdag

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Advertentie

Single zijn op Valentijnsdag? Dat is echt niet zielig! Kijk maar naar deze gerechten die je je date nooit had durven voorzetten, maar waar je vandaag wel heerlijk in je eentje van gaat genieten. Verwen jezelf vandaag eens extra goed.

Single koken op Valentijnsdag

Ben jij deze Valentijnsdag single en heb je geen date op de planning staan? Maak er zelf een feestje van! Of je nu gaat voor een heerlijk sappige burger of juist een lekker frietje, hang vandaag zelf de slingers op!

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Elvisburger met banaan en bacon

In zo’n sappige burger durf jij je tanden niet te zetten op een date; zie je het vet al langs je wang druipen? Maar in je eentje ben je alle schaamte voorbij en geniet je van iedere hap. Door de pindakaas, de banaan én de bacon is ‘ie extra zondig, maar hé, voor wie doe je aan de lijn?

elvisburger

Knoflooksoep

Normaal gesproken durf je twee dagen voor je afspraakje al niet meer in een straal van 2 km bij knoflook in de buurt te komen, maar vandaag maakt het allemaal niets uit. Het fijne aan deze soep is dat ‘ie zo klaar is en dus blijft er meer tijd over voor de bank, Netflix en witte wijn.

Knoflooksoep single valentijnsdag

Taco met pittige kipsalade en avocado

Het eten van een taco is als het nuttigen van een tompouce: je doet je best om het netjes te eten, maar er valt altijd wel iets tussenuit. Deze keer hoef je je niet te verontschuldigen als je schoot vol ligt met pittige kipsalade, want het is je tenslotte je joggingpak maar.

Taco met pittige kipsalade en avocado

Zelfgemaakte frietjes

Hoewel een potentiële liefde jouw effort voor het maken van zelfgemaakte friet wel zal waarderen, kook je op een date meestal toch een wat chiquere maaltijd. Vandaag is friet je vriend en dat mag ook best een frietje van de snackbar zijn. Wie weet wie je daar tegenkomt!

zelfgemaakte friet single valentijnsdag

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!