Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
BBQ gerecht - Pulled Pork

Zacht gegaarde pulled pork van de BBQ

In samenwerking met Jumbo

Advertentie

Het is weer zover: het barbecueseizoen gaat van start! Alle grillmasters onder ons hebben hier natuurlijk reikhalzend naar uitgekeken. Begin de zomer goed met dit heerlijke recept voor pulled pork!

Pulled pork van de BBQ

Pulled pork is overgewaaid uit Amerika, waar het Boston Butt wordt genoemd. Het is een heerlijk mals langzaam gegaard stuk varkensvlees. Het wordt over het algemeen gemaakt van procureur en de hele schouder van het varken.

Het vlees ligt een hele dag in de marinade zodat het een heerlijk zoete smaak krijgt en wordt daarna gegaard. Hierdoor wordt het vlees zo zacht dat het makkelijk uit elkaar kan worden getrokken. Het is dus eigenlijk niets meer als uit elkaar getrokken varkensvlees.

Kijk hier voor nog meer heerlijke BBQ-recepten

Het recept voor pulled pork van de BBQ

Pulled pork van de barbecue is heerlijk. Loopt het water je al in de mond? Lees dan snel verder hoe je dit recept maakt.

Dit heb je nodig (4 personen | bereidingstijd: 525 min | 508 kcal p.p.)

  • 2 el Franse mosterd
  • 2 el kruidenmix voor braad, grill & bbq
  • 100 ml ketchup
  • 2 el appelazijn
  • 1 tl gerooktepaprikapoeder
  • 40 g donkere basterdsuiker
  • 1 el worcestersauce
  • 750 g procureur aan een stuk (varkensvlees)
  • 1 vleesthermometer
  • 2 vellen aluminiumfolie

Zo bereid je het

Stap 1: Bestrijk de procureur rondom met de mosterd, bestrooi vervolgens met de kruidenmix en wrijf goed in. Doe het vlees in een bak of zak en laat 2 uur marineren in de koelkast.

Stap 2: Bereid de barbecue voor op indirect grillen en breng de temperatuur tussen de 100 °C en 120 °C. Leg het stuk procureur op de barbecue en steek de vleesthermometer erin.

Stap 3: Sluit het deksel en laat het vlees rustig in ca. 4 garen tot de kerntemperatuur 72 °C is.

Stap 4: Neem het vlees van de barbecue en wikkel in 2 lagen aluminiumfolie. Leg terug op de barbecue, steek de thermometer er weer in en laat verder garen tot het vlees de kerntemperatuur van 92 °C heeft bereikt. Dit duurt nog circa 2,5 uur. Het vlees is goed mals als je een satéprikker zonder weerstand in het vlees kunt prikken. Neem van de barbecue en laat iets afkoelen.

Stap 5: Doe intussen voor de barbecuesaus de ketchup, azijn, paprikapoeder, basterdsuiker en Worcestersauce in een steelpan en breng al roerend rustig aan de kook. Laat de saus 5 min. op laag vuur doorkoken en neem van het vuur.

Extra lekkere tip: Trek het vlees met twee vorken uit elkaar. Meng er de barbecuesaus door. Pulled Pork is ook heerlijk op een wit bolletje met coleslaw.

Ben je op zoek naar meer vlees recepten? Kijk dan hier voor nog meer barbecue inspiratie!

BBQ gerecht - Pulled Pork

Onze tips

Profielfoto van

foodies-partner

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!