
Wij kunnen ons geluk niet op na het doorlezen van het nieuwe kookboek van Ramon Brugman. Alles over burgers, broodjes, het bereiden en natuurlijk de lekkerste recepten. Wij geven je alvast een inkijkje in deze heerlijke Burgerbijbel.
Lees verder na de advertentie
Een sappige burger met knapperige groente, smeuïge saus en een versgebakken broodje… daar mogen ze ons altijd voor wakker maken. En wie denkt dat je het met een standaard rundvlees-, kip- of vegaburger wel gezien hebt, staat iets moois te wachten. In de Burgerbijbel laat Ramon Brugman zien dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Hij deelt niet alleen zijn allerlekkerste burgerrecepten, maar ook al zijn geheimen voor het bouwen van de perfecte burger – van bodem tot topping, en met echt álles erop en eraan.
We snappen dat je nieuwsgierig bent! Voor wie niet kan wachten, scroll alvast naar beneden en bekijk de eerste recepten uit de Burgerbijbel!
Altijd op de hoogte blijven van de nieuwste kookboeken?
Lees verder na de advertentie
Burgerbijbel
In deze nieuwe bijbel, met hamburgers in de hoofdrol en maar liefst ruim 200 recepten, laat Ramon Brugman zien hoe veelzijdig de burger kan zijn. Van klassieke rundvleesburgers tot verrassende varianten met kip, vis, groenten, peulvruchten, sojaproducten en zelfs wild. Er zit voor iedereen een burger tussen om te maken. Alle recepten zijn toegankelijk en zitten natuurlijk boordevol smaak. Met De Burgerbijbel brengt Ramon een ode aan de burger in al zijn vormen.

Lees verder na de advertentie
Compleet handboek
Je kunt deze bijbel gebruiken als een compleet handboek, waarin Ramon je stap voor stap laat zien hoe je zelf de buns bakt, een perfecte patty vormt en smaakvolle sauzen en toppings maakt. Wat dacht je van een sappige wildzwijn-smashburger met frambozencompote of een crispy chili bao bun-burger? De keuze is eindeloos, en juist daardoor is deze bijbel voor elke hamburgerliefhebber een echte musthave.
Lees verder na de advertentie
Ramon Brugman?
Ramon Brugman, ook wel bekend als de chef-kok met de baard, is al jarenlang te zien als tv-chef in het KRO-NCRV-programma Binnenste Buiten. Elke week staat hij in de kookstudio om zijn lekkerste recepten en culinaire nieuwtjes met de kijkers te delen. Voor Ramon is het belangrijk om te laten zien dat lekker koken niet ingewikkeld hoeft te zijn. Zo hoopt hij iedereen te inspireren om zelf de keuken in te duiken en te genieten van vers bereid eten.
Van jongs af aan is Ramon al gefascineerd door het maken van eten. Zijn carrière begon in de oude broodbakkerij van zijn opa, waar hij leerde wat hard werken en oog voor detail betekenen om tot een perfect eindresultaat te komen. Daarna werkte hij als patissier bij Zuidam in Ermelo, waar hij elf jaar lang het vak leerde en zijn liefde voor bakken ontstond. Vervolgens besloot hij zich ook te verdiepen in de warme keuken en deed jarenlang ervaring op in diverse horecakeukens. Met succes: inmiddels mag Ramon zich met recht een ervaren chef-kok én patissier noemen.
Inmiddels is Ramon uitgegroeid tot een van de meest herkenbare gezichten van de Nederlandse kooktelevisie. Als nieuw gezicht van 24Kitchen schittert hij tegenwoordig met zijn eigen culinaire feelgoodprogramma Ramons Buitenkeuken. In zijn sfeervolle buitenkeuken bereidt hij de lekkerste gerechten, van heerlijke creaties uit de houtgestookte oven tot smaakvolle gerechten van de barbecue. Met Ramon leer je stap voor stap hoe je jouw kookskills naar een hoger niveau tilt, gewoon vanuit je eigen keuken of tuin.
Recepten uit het boek
Met liefde deelt hij zijn kennis via zijn werk als tv-chef, op social media en door het schrijven van recepten en kookboeken. Na het succes van de Borrelbijbel vond hij het tijd voor een volgende stap: de Burgerbijbel. Dit zijn de eerste recepten:

Koreaanse gochujang burger
Een hamburger met een Koreaanse twist: sappig varkensvlees, frisse komkommerkimchi en romige gochujangmayonaise. De gefermenteerde peperpasta gochujang geeft dit gerecht die typische pittige, zoet-hartige umamismaak waar de Koreaanse keuken om bekendstaat.

Thaise garnalenburger met sweet chilisaus
Deze Thaise burger zit vol frisse en kruidige smaken: sappige garnalen, zoetzure groenten en een vleugje sweet chilisaus. De perfecte balans van zoet, zuur, pittig en zout — precies zoals ze het in Thailand maken.

Knolselderijburger met truffelmayonaise en pastinaakchips
Wil je meer leuke kookboeken-tips en iedere week de lekkerste recepten ontvangen?
Onze tips

Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie

Tobias Camman bewijst: ook een foodsnob kan van fastfood houden

Fan van wild? Dan wil je dit nieuwe kookboek zeker hebben (inclusief recepten)

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben (inclusief recepten!)

Deze allesomvattende bijbel voor patisserie wil je hebben (inclusief recepten!)

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel én lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghi’s topchef is nú uit en iedereen is laaiend enthousiast

Zo ga je zelf aan de slag als de bakkers van bakkerij Fort Negen

Zó haal je alles uit je citrusvruchten: ontdek deze lekkere recepten

Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje – vooral als er eten én wijn is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Houdt van het organiseren van etentjes voor familie en vrienden. Haat koriander.


