Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Biscuitbodem met frambozen en pistachebavarois

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Ben jij ook zo’n enorme fan van een goede Limburgse vlaai? Dan is het nieuwe bakboek Vlaaien helemaal iets voor jou. Ga zelf aan de slag met deze unieke recepten en maak van al jouw traktaties een feestje!

Lees verder na de advertentie

Heb je jezelf wel eens getrakteerd op een echte Limburgse vlaai? Dan weet je maar al te goed hoe lekker deze traktatie is. Nog niet? Dan is dit jouw teken om dat te gaan doen óf aan de slag te gaan met de recepten uit Vlaaien van Roel Peeters. Na het succes van zijn eerste boek Vlaai gaat hij in dit nieuwe bakboek een stapje verder.

Benieuwd naar de eerste recepten? Scroll dan snel door naar beneden en duik de keuken in om een stukje Limburg naar jou thuis te halen!

Vlaaien

In Vlaaien deelt Roel niet alleen de recepten voor alledaagse vlaaien, maar ook voor de varianten die je juist niet bij de bakker vindt. Met maar liefst 35 nieuwe recepten voor overheerlijke vlaaien, van traditioneel tot andersoortige bodems, bijzondere smaken en structuren, kun je als thuisbakker aan de slag gaan om de lekkerste vlaai te maken.

Met de handige uitleg en instructies van Roel kun je helemaal zelfstandig aan de slag gaan met vlaaien bakken. Door te blijven oefenen, bak jij straks de lekkerste vlaaien van de buurt. Wat dacht je bijvoorbeeld van Limburgse amandel-perenvlaai of kruisbessenvlaai met vanilleroom? Of juist de heerlijke recepten onderaan de pagina!

Vlaaien

€ 29,99
Vlaaien kookboek cover

Roel Peeters

Geboren als bakkerszoon in het Limburgse Kessel, groeide hij op tussen de vlaaien in de bakkerij van zijn vader. Als derde generatie hielp hij sinds 1997 mee in de bakkerij om deze vervolgens met zijn vrouw over te nemen in 2008. Na 14 jaar was het tijd om de zaak te verkopen en ‘Het Bakatelier’ te openen in Valkenburg. Dit werd binnen no time heel bekend en onwijs populair. Niet alleen onder de plaatselijke bevolking, maar ook voor menig toerist. Naast het feit dat ze hier heerlijke vlaaien verkopen, geven Roel en zijn vrouw ook het hele jaar door verschillende workshops vlaaien bakken.

Na het succes van zijn eerste boek Vlaai: Limburgse lekkernijen bakken, dat in oktober 2021 verscheen en waarin hij klassieke vlaairecepten combineert met zijn eigen creatieve variaties, vond Roel Peeters het tijd om een stap verder te gaan. In zijn nieuwste bakboek deelt hij nog meer unieke, verrassende recepten waarmee hij de Limburgse vlaaitraditie een eigentijdse twist geeft.

Recepten uit het boek:

Biscuitbodem met frambozen en pistachebavarois

Biscuitbodem met frambozenjam en pistachebavarois

Zin om iets te bakken waarmee je iedereen omver blaast? Deze taart maak je helemaal zelf: van de luchtige biscuit en de fruitige jam en romige bavarois. De combinatie van smaken is simpelweg om je vingers bij af te likken.

Naar het recept
Rijstevlaai op bladerdeeg met mirabellen en yuzuroom

Rijstevlaai met mirabellen en yuzuroom

Een echte Limburgse klassieker: de rijstevlaai. In deze variant combineren we de rijstvulling met maribellen en yuzuroom, waardoor de vlaai zowel romig als fruitig en verfrissend is. Probeer het zelf met dit recept. En geloof ons, hierna wil je nooit meer een gewone rijstevlaai!

Naar het recept
Stracciatella taart met rijstbavarois op bladerdeegbodem en daarop een halve plak chocolade en bolletjes chocolade

Stracciatellavlaai

Deze stracciatellavlaai combineert het beste van twee werelden: een krokante bladerdeegbodem met daarop een luchtige rijstbavarois. Maak het bladerdeeg zelf en haal de ware bakker in jezelf naar boven. Of je hem nu serveert als dessert of voor bij de thee, deze vlaai brengt altijd een feestje op tafel!

Naar het recept
Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje – vooral als er eten én wijn is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Houdt van het organiseren van etentjes voor familie en vrienden. Haat koriander.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!