
Een klootzak-proof kookboek
Lees verder na de advertentie
Het boek staat vol met de favoriete gerechten van Job Pattinasarany en Perry de Man. Meer dan 50 topmaaltijden van de straat. “Niet te gelikt of gestyled, gewoon een klootzak-proof kookboek”, meer is het dan ook niet volgens beide heren. “Geen ingewikkelde recepten, wat je ziet is wat je krijgt.” Dat is koken volgens hun filosofie.
Wat vaststaat is dat de heren ontzettend veel plezier hebben gehad tijdens het maken van het boek. En dat lees je terug in de recepten, verhalen en tips.
Wil je meer leuke kookboeken-tips en iedere week de lekkerste recepten ontvangen?
Rotterdam heeft hét…
Het culinaire landschap in Rotterdam is niet in één woord te vatten. Dat bewijzen Job & Perry met dit kookboek. Hoofdstukken zoals ‘Indo’, ‘Italia’, ‘Surinaamse broodjes’ en ‘Chinees’ zijn een hommage aan de verscheidenheid van keukens die je vindt in Rotterdam.
Ze eindigen het boek dan ook met ‘Goeie Plekken’, een uitgebreide lijst van Rotterdamse supermarkten, toko’s, eetcafés en restaurants. De lijst is eindeloos, een weekendje Rotterdam is niet genoeg. Boek maar alvast je vakantie naar Manhattan aan de Maas.
Kerst Tip

Op tijd besteld = voor kerst geleverd
Lees verder na de advertentie
Comfortfood
Van Surinaamse broodjes tot aan Italiaanse pasta en Chinese bapao. Stuk voor stuk klinken de gerechten ons als muziek in de oren. Verwacht je een boek met alleen maar comfortfood en vette hap? Dan kom je bedrogen uit. Er staan prachtige gerechten in met verse en gezonde ingrediënten.
Denk bijvoorbeeld aan soto ayam, kokkel-chowder of bakkeljauw. Het boek heeft een vleugje rock ’n roll dat misschien iets afleidt, maar dat neemt niet weg dat de recepten stuk voor stuk pareltjes zijn.
Lees verder na de advertentie
De tosti is één van de hoogtepunten uit het boek. En wij mogen dit recept met jullie delen! Ga snel naar het recept: de allerbeste tosti aller tijden.
We spraken Perry: “De allerbeste tosti aller tijden maakte ik altijd op de zaak. Een ‘fantostische’ lunch voor mezelf. Het Turkse brood paste perfect in de koekenpan. De tosti is afgeleid van een Cubano Sandwich. Twee keer vlees, twee keer kaas; een mega-unit!” Je smeert de tosti aan de buitenkant in met mayonaise, iets wat we misschien niet gewend zijn. “Mayo bevat 80% olie, azijn, ei en een heleboel smaak. Dit is perfect voor het bakken, de olie komt namelijk los. Boter verbrandt, mayo bakt fantastisch.”

De allerbeste tosti aller tijden
Duik snel de keuken in en ga aan de slag met dit heerlijke recept!
Lees verder na de advertentie
Tips van Perry
Natuurlijk vroegen we Perry naar dé tips voor een heerlijke tosti: “Een goede tosti bak je in de pan. Geen streepjes van een tosti-ijzer, gewoon in een koekenpan. Gebruik goed brood, het liefst wit brood van de bakker. Bijvoorbeeld zuurdesem. Snijd het brood zelf, maar niet té dik. Belegen boerenkaas doet het altijd goed op en tosti, zorg voor een smeltende kaas met veel smaak. En misschien wel het belangrijkste, je hebt geduld nodig. Leer de pan en de vlam kennen. Heb je een dikke pan? Zet het vuur lager en neem de tijd. Dit geeft je ook meteen de kans om je eigen gerei thuis goed te leren kennen.”
Onze tips

Padella is hét boek voor jouw nieuwe pasta recepten

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie

Tobias Camman bewijst: ook een foodsnob kan van fastfood houden

Fan van wild? Dan wil je dit nieuwe kookboek zeker hebben (inclusief recepten)

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben (inclusief recepten!)

Deze allesomvattende bijbel voor patisserie wil je hebben (inclusief recepten!)

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel én lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghi’s topchef is nú uit en iedereen is laaiend enthousiast

Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.




