Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
eva koper houdt pistachecroissant vast

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Ze begon tijdens corona met het delen recepten voor vriendinnen, maar groeide in korte tijd uit tot een van de bekendste foodcreators van ons land. Wij spreken Eva Koper over haar eerste eigen kookboek én ontdekken waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn.

Lees verder na de advertentie

Of je nu alleen op de bank ploft of gasten over de vloer hebt, Eva Koper heeft een passend recept. Van mediterraans tot Aziatisch, van unieke recepten tot klassiekers met een twist, en altijd om jezelf of anderen te verwennen. Wie haar volgt op Instagram of TikTok weet dat natuurlijk allang, maar in haar gloednieuwe kookboek Indulge – Self-love on a Plate deelt ze die met een veel breder publiek. Wij geven je alvast een inkijkje…

Wil je meer leuke kookboeken-tips en iedere week de lekkerste recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Indulge van Eva Koper

In Eva’s eerste eigen kookboek staan zeventig feelgood recepten, elk voedzaam, met een hoge dosis comfort, en makkelijk te volgen stappen. Ze hoopt hiermee mensen te inspireren om te koken, maar vooral om te genieten van eten, zonder daarbij aan calorieën te denken. Want eten draait niet om strenge regels, maar om plezier, balans en zelfliefde.

Baked oats of pistachecroissants als ontbijt. Een tomatentarte-tatin voor de lunch of een tafel vol chorizoburgers bij een feestje. Matcha cookies als dessert, of als indulgent tussendoortje. Of sluit een lange dag af met een frisse perzik-iced tea of een heerlijke cocktail… De enige regel die Eva heeft is dat je er volop van moet genieten!

Indulge

€ 26,99
cover boek indulge

In gesprek met Eva Koper

Eva vertelt ons hoe ze is begonnen met koken, deelt haar eetfilosofie en natuurlijk haar favoriete recepten:

Je bent erg bekend op de socials. Hoe is dat begonnen?

“Tijdens mijn studententijd kookte ik vaak voor vriendinnen. Ze wisten zelf niet hoe ze een simpele maaltijd moesten maken en wilden daarna áltijd mijn recept. Ik stuurde het dan steeds los door, maar dat werd onhandig. Tijdens corona besloot ik daarom om die recepten gewoon online te zetten, eigenlijk alleen bedoeld voor dat handjevol vriendinnen. Binnen twee weken had ik 500 volgers en toen dacht ik: hier moet ik iets mee doen.”

Je was dus snel succesvol. Hoe heb je dat aangepakt?

“In het begin waren mijn volgers vooral bekenden, maar steeds meer mensen gingen mijn recepten maken. Toen ik merkte dat mijn account groeide, ben ik me gaan verdiepen in social media marketing. Ik wilde begrijpen hoe het algoritme werkte en hoe ik mijn content kon verbeteren. Toen ik begon het maken van video’s ging het echt hard én ontdekte ik ook dat ik dit het allerleukste vind. Inmiddels is het mijn fulltimebaan.

Je hebt de hotelschool gedaan. Hoe past dat bij je werk nu?

“Het heeft me een goede basis gegeven. Ik dacht altijd dat ik in een hotel zou gaan werken of misschien een eigen restaurant zou beginnen. Mijn vriend is sommelier, dus het lijkt me geweldig om ooit samen iets te starten. Maar voorlopig focus ik me op mijn online platform en het boek. Mijn werk is nu natuurlijk heel anders dan hetgeen wat ik op de hotelschool geleerd heb, maar op een bepaalde manier klopt het. Het combineren van mijn passie voor eten met de kennis van hospitality voelt heel natuurlijk.”

Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?

Ontvang tijdelijk tot 48% korting op een Foodies abonnement

Heb je daar ook leren koken?

“Nee, op de hotelschool leer je natuurlijk wel bepaalde skills maar het is echt iets wat ik van huis uit heb meegekregen. Mijn moeder en oma koken heel lekker dus ik heb het van de beste geleerd. Ik heb altijd met ze meegekeken en geholpen maar in mijn studententijd leerde ik pas écht koken. Toen wilde ik weten wat ik deed en waarom. Welke kruiden ik moest gebruiken, welke smaken goed samengaan. Die nieuwsgierigheid heeft echt het verschil gemaakt.”

In je boek deel je recepten voor ‘self-love on a plate’. Kun je daar meer over vertellen?

“Tijdens mijn studententijd merkte ik dat veel mensen gefocust zijn op calorieën en of iets wel ‘gezond’ is. Ik wil juist meegeven dat je mag genieten. In mijn boek staan recepten die voedzaam zijn, maar ook ongezondere ingrediënten bevatten. Want in koekjes wil je vaak gewoon wat chocolade. Het is geen boek vol regels, maar een uitnodiging om balans te vinden en te genieten van eten en van het moment.

Je hebt net voor ons heerlijke pistachecroissants gemaakt. Hoe kan zo’n guilty pleasure nou gezond zijn?

“Voor mij draait gezond eten niet alleen om voedingswaarde, maar ook om hoe je met eten omgaat. Als je elke dag streng bent voor jezelf en jezelf dingen ontzegt, wordt eten iets negatiefs. Dat wil ik doorbreken. Een pistachecroissant is misschien niet het meest voedzame gerecht, maar als je het ziet als onderdeel van een gebalanceerd eetpatroon, dan is het wél gezond; voor je lichaam én voor je hoofd. Als ik zelf iets wil vieren of gewoon zin heb in iets lekkers, dan maak ik mijn pistachecroissants. Ik vind het juist goed om daarvan te genieten. ”

Wat hoop je dat lezers meenemen na het lezen van jouw boek?

“Dat ze eten zien als iets positiefs. Ik wil dat mensen genieten van het moment en van wat er op hun bord ligt. Maak van elke maaltijd een klein feestje. Al is het maar door er een lekker drankje bij te zetten of iets extra’s te doen voor jezelf. Zelfs als je alleen eet, kan je van dat moment iets speciaals maken.”

Zijn het allemaal nieuwe recepten in je boek of ook dingen die je online deelt?

“Het is een mix. Sommige recepten zijn geïnspireerd op mijn online content, maar dan in een luxere, uitgebreidere versie. Het boek biedt voor elk moment iets: van ontbijt tot shared dining. Het is een bundeling van alles wat ik doe, helemaal in mijn stijl, en veel recepten zijn exclusief voor dit boek ontwikkeld.”

Wekelijks de laatste foodtrends en de lekkerste recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!