Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Hong Kon milk tea with coffee jelly

Foodies boekenclub: “Je kookt het op TikTok”

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Foodies Boekenclub inspireert je! Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Stuk voor stuk nemen we ze mee naar huis om eruit te koken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs. Zo weet jij welke boeken je niet mag missen!

TikTok kookboek

Verlies jij je soms ook in het eindeloos scrollen op TikTok en zijn er voor je het weet uren voorbij door het bekijken van de vele kookfilmpjes op het social media platform? Herkenbaar! Er zijn zo veel soorten verschillende soorten video’s, er zit voor iedereen altijd wel wat tussen. De TikToks variëren van makkelijke recepten voor doordeweeks tot ingewikkelder voor in het weekend. Dus of je nu van instant noedels houdt of met 12 eidooiers je eigen verse pasta maakt: er is een plekje voor je. Maar voor wie zijn schermtijd wat wil verminderen en de TikTok-famous recepten niet kan missen, heeft Emily Stephenson de lekkerste recepten van TikTok gebundeld in een te gek nieuw kookboek genaamd ‘Je kookt het op TikTok’.

Je kookt het op TikTok

€ 24,99
tiktok kookboek

TikTok-famous

Het TikTok kookboek is een verzameling van alles wat er op #FoodTok gebeurt en bevat 60 bekende recepten van het grootste foodplatform van het moment. Meer dan 40 TikTok-koks, samen goed voor 62 miljoen volgers, delen hun favoriete recepten in het boek. De creators zijn van verschillende leeftijden en komen uit verschillende landen, variërend van professioneel opgeleide koks tot thuiskoks. Het enige wat ze gemeen hebben, is hun passie voor eten en hun video’s die keer op keer worden bekeken.
In het boek vind je onder andere de recepten voor The Ultimate Breakfast Sandwich (van The Korean Vegan), de Grilled Jalapeno Corn Off the Cob (Cooking with Shereen), Ramen Carbonara (Cooking with Lynja), Bang-Bang Shrimpies (Newt) en nog veel meer. Wie bekend is met het platform zal de gerechten en creators vast wel herkennen. De snelle chefs delen niet alleen hun recepten maar ook tips en technieken zodat jij de gerechten eenvoudig thuis kan maken. Heb jij de smaak te pakken? Bij elk recept staat een QR-code die linkt naar de profielen. Zo kan jij eenvoudig nog meer recepten ontdekken op TikTok zelf.

Iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Gordon Ramsey

Ben jij niet overtuigd dat het platform wat voor foodies is? Dan ben je niet de enige. TV-kok Gordon Ramsey beschrijft in het voorwoord van het boek dat hij eerst ook sceptisch was. Gordon Ramsey: “Toen ik via mijn dochter Tilly voor het eerst met TikTok in aanraking kwam, dacht ik dat het alleen ging over dansjes en een beetje gek doen. Maar ik zag dat Tilly het echt heel leuk vond en besloot TikTok ook een kans te geven. Ik zette mijn vooroordelen opzij en zag hoe inventief TikTok users zijn in hun kookvideo’s – van viral recepten tot eenvoudige hacks en de meest extravagante gerechten die ik ooit heb gezien. Ik begreep meteen dat TikTok meer was dan alleen entertainment: hier wordt de nieuwe generatie foodies geboren.”

Recepten uit het TikTok kookboek

Ben je toch nog wat sceptisch? Bekijk dan snel de onderstaande recepten uit het TikTok kookboek. Spoiler alert: je zult snel overtuigd zijn!

Butter chicken pasta

@renes.cravings had het geniale idee om butter chicken, haar lievelingseten toen ze klein was – en nog steeds – te combineren met de pasta waar ze op een dag heel veel zin in had, en creëerde zo een pittige, doordeweekse maaltijd die ook jouw favoriet wordt. Het is bekend maar toch totaal onverwacht. En extreem lekker.

> naar het recept: butter chicken pasta

Butter chicken pasta

Hong Kong milk tea met coffee jelly

Coffee jelly – koffie en suiker die stollen door gelatine, is overal in Japan te koop, waar Andrew en Bin van @bobaguys hun inspiratie vandaan haalden. In grote delen van Azië is de half-koffie/half-thee combinatie (yinyong) verkrijgbaar. Toen ze koffie-thee mee terug naar Californië namen, gaven ze er een eigen draai aan.

> naar het recept: Hong Kong milk tea met coffee jelly 

Hong Kon milk tea with coffee jelly

Baked oatmeal cheesecake met bosvruchten

Baked oats is geen trend – het is een lifestyle. Havermoutliefhebber Nasim zegt altijd: ‘Breakfast is dessert en dessert is breakfast’, dus hier is een nieuwe manier om ‘s morgens voor elf uur deze kruising tussen cheesecake en lavacake te eten. Maar maak er een (soort van) gezonde versie van door je favoriete bosvruchten toe te voegen, of maak een plantaardige versie.

> naar het recept: baked oatmeal cheesecake met bosvruchten 

Oatmeal cheesecake met bosvruchten credits Lauren Volo

Lees ook:

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!