Lees verder onder de advertentie
TikTok kookboek
Lees verder onder de advertentie
Verlies jij je soms ook in het eindeloos scrollen op TikTok en zijn er voor je het weet uren voorbij door het bekijken van de vele kookfilmpjes op het social media platform? Herkenbaar! Er zijn zo veel soorten verschillende soorten video’s, er zit voor iedereen altijd wel wat tussen. De TikToks variëren van makkelijke recepten voor doordeweeks tot ingewikkelder voor in het weekend. Dus of je nu van instant noedels houdt of met 12 eidooiers je eigen verse pasta maakt: er is een plekje voor je. Maar voor wie zijn schermtijd wat wil verminderen en de TikTok-famous recepten niet kan missen, heeft Emily Stephenson de lekkerste recepten van TikTok gebundeld in een te gek nieuw kookboek genaamd ‘Je kookt het op TikTok’.
TikTok-famous
Tip!
Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Gordon Ramsey
Ben jij niet overtuigd dat het platform wat voor foodies is? Dan ben je niet de enige. TV-kok Gordon Ramsey beschrijft in het voorwoord van het boek dat hij eerst ook sceptisch was. Gordon Ramsey: “Toen ik via mijn dochter Tilly voor het eerst met TikTok in aanraking kwam, dacht ik dat het alleen ging over dansjes en een beetje gek doen. Maar ik zag dat Tilly het echt heel leuk vond en besloot TikTok ook een kans te geven. Ik zette mijn vooroordelen opzij en zag hoe inventief TikTok users zijn in hun kookvideo’s – van viral recepten tot eenvoudige hacks en de meest extravagante gerechten die ik ooit heb gezien. Ik begreep meteen dat TikTok meer was dan alleen entertainment: hier wordt de nieuwe generatie foodies geboren.”
Recepten uit het TikTok kookboek
Ben je toch nog wat sceptisch? Bekijk dan snel de onderstaande recepten uit het TikTok kookboek. Spoiler alert: je zult snel overtuigd zijn!
Butter chicken pasta
@renes.cravings had het geniale idee om butter chicken, haar lievelingseten toen ze klein was – en nog steeds – te combineren met de pasta waar ze op een dag heel veel zin in had, en creëerde zo een pittige, doordeweekse maaltijd die ook jouw favoriet wordt. Het is bekend maar toch totaal onverwacht. En extreem lekker.
> naar het recept: butter chicken pasta
Hong Kong milk tea met coffee jelly
Coffee jelly – koffie en suiker die stollen door gelatine, is overal in Japan te koop, waar Andrew en Bin van @bobaguys hun inspiratie vandaan haalden. In grote delen van Azië is de half-koffie/half-thee combinatie (yinyong) verkrijgbaar. Toen ze koffie-thee mee terug naar Californië namen, gaven ze er een eigen draai aan.
> naar het recept: Hong Kong milk tea met coffee jelly
Baked oatmeal cheesecake met bosvruchten
Baked oats is geen trend – het is een lifestyle. Havermoutliefhebber Nasim zegt altijd: ‘Breakfast is dessert en dessert is breakfast’, dus hier is een nieuwe manier om ‘s morgens voor elf uur deze kruising tussen cheesecake en lavacake te eten. Maar maak er een (soort van) gezonde versie van door je favoriete bosvruchten toe te voegen, of maak een plantaardige versie.
Lees ook:
Zo maak je butter board, de nieuwste TikTok trend
Deze koekjes zijn dé nieuwste trend op TikTok
Razendsnelle rijst met zalm: de nieuwste TikTok trend
Onze tips
Foodies boekenclub: The Curry Guy één pan
Last Minute Dinners: alles over dit handige kookboek, inclusief menu!
Zo combineer je eten met het juiste bier
Zet deze schitterende kookboeken op je kerstverlanglijstje dit jaar
Bakken in de airfryer: zo doe je dat!
Alles over het nieuwste boek van Donna Hay: “Too Easy”, inclusief recepten!
Alles over ‘Herman kookt terug’ en waarom dit zo veel meer dan een kookboek is…
Alles over het nieuwe kookboek “Bij Meera aan tafel”, inclusief recepten!
Alles over het kookboek “Veggilaine”, inclusief recepten natuurlijk!
Dit zijn de beste kookboeken van 2024
Foodies boekenclub: “ZOETE ZOOI.”
Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie
Sneak peek: exclusieve recepten uit Jamie Olivers nieuwste boek!
Thomas Panterpoes over zijn nieuwe kookboek: “Ik wil mijn recepten voor iedereen toegankelijk maken.”
Foodies boekenclub: “All Day Goodness”
Het nieuwste boek van Jamie Oliver: ‘Simply Jamie’ is uit!
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.
Lees verder onder de advertentie