Lamsstoof van de barbecue: #stovember met @receptenninja

Deze maand gaan we volop stoven! We deelden al eerder vier recepten die we samen met Tefal maakten om dit feestje in te luiden. Elke week vragen we een andere foodblogger om aan de haal te gaan met één van deze recepten. Tim is als derde aan de beurt, oftewel #stovember met @receptenninja. We gaven hem het recept van de pittige stoof met worst, hij gaf hier een heerlijke twist met de barbecue aan. Met de stoofpan van Tefal Trattoria dook hij de keuken (en tuin) in. Dat resulteerde in onderstaand recept. Om je vingers bij af te likken als je het ons vraagt!

Het recept

Samen is alles leuker, zo ook #stovember met @receptenninja. Tim vertelt: “Ik heb ervoor gekozen om te stoven op de barbecue. Dit kan namelijk prima! Bedenk goed wat je van tevoren wilt maken en gebruik rookhout dat past bij het recept. In dit geval is abrikozenhout een perfecte combinatie met de Marokkaanse smaken in de stoof. Tijdens de bereiding kan je zelfs nog wat extra rookt toevoegen. Begin daarnaast lekker op tijd, hoe langer de stoof op de barbecue staat hoe beter! Gebruik ook een barbecue waarbij je makkelijk kan schakelen tussen directe en indirecte bereiding.”

Tip van @receptenninja

Natuurlijk heeft Tim nog een bonustip voor meer smaak: “Nog een laatste bonustip! Voeg eens een beetje cacao toe voor extra diepgang en smaak. Dit doet het goed bij elke stoof, probeer maar eens.”

Klik hier voor het recept: Marokkaanse lamsstoof van de barbecue

Marokkaanse lamsstoof van de bbqMarokkaanse lamsstoof van de barbecue

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: