Lamsstoof van de barbecue: #stovember met @receptenninja
Deze maand gaan we volop stoven! We deelden al eerder vier recepten die we samen met Tefal maakten om dit feestje in te luiden. Elke week vragen we een andere foodblogger om aan de haal te gaan met één van deze recepten. Tim is als derde aan de beurt, oftewel #stovember met @receptenninja. We gaven hem het recept van de pittige stoof met worst, hij gaf hier een heerlijke twist met de barbecue aan. Met de stoofpan van Tefal Trattoria dook hij de keuken (en tuin) in. Dat resulteerde in onderstaand recept. Om je vingers bij af te likken als je het ons vraagt!
Het recept
Samen is alles leuker, zo ook #stovember met @receptenninja. Tim vertelt: “Ik heb ervoor gekozen om te stoven op de barbecue. Dit kan namelijk prima! Bedenk goed wat je van tevoren wilt maken en gebruik rookhout dat past bij het recept. In dit geval is abrikozenhout een perfecte combinatie met de Marokkaanse smaken in de stoof. Tijdens de bereiding kan je zelfs nog wat extra rookt toevoegen. Begin daarnaast lekker op tijd, hoe langer de stoof op de barbecue staat hoe beter! Gebruik ook een barbecue waarbij je makkelijk kan schakelen tussen directe en indirecte bereiding.”
Tip van @receptenninja
Tip!
Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Natuurlijk heeft Tim nog een bonustip voor meer smaak: “Nog een laatste bonustip! Voeg eens een beetje cacao toe voor extra diepgang en smaak. Dit doet het goed bij elke stoof, probeer maar eens.”
Klik hier voor het recept: Marokkaanse lamsstoof van de barbecue
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips
Dumplings, curry’s en meer: maak het met de nieuwe Foodies!
Starbucks introduceert deze nieuwe smaak
Nét geopend: een nieuwe blikviswinkel in Nederland
Zelfgebakken brood binnen 10 minuten: redden wij dat?
Vers van de pers: McDonald’s brengt populaire burger terug
Haverrijst getest: hype of heerlijk?
Vers van de pers: vlees- en zuivelvervangers het gezondst in Nederland
Alles over maaltijdboxen: welk recept past bij jou?
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.