
Gebraiseerde winterpeen met sinaasappel, knoflook en harissa
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Deze gebraiseerde winterpeen staat in een handomdraai op tafel, maar voelt verrassend luxe aan door de combinatie van frisse sinaasappel, zachte knoflook en pittige harissa.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verhit de boter in een stoofpan op laag vuur. Strooi wat zout en peper in de pan en zet de stukken wortel rechtop tegen elkaar in de pan.
Bestrooi opnieuw met zout en peper en vervolgens met het komijnzaad, het venkelzaad en het paprikapoeder. Steek de knoflooktenen tussen de wortels.
Leg het deksel op de pan en houd het vuur laag. Smoor de wortel ca. 25 minuten in zijn eigen stoom, voeg eventueel een scheutje water toe als het te hard gaat.
Keer de wortels voorzichtig om. Voeg de harissa en de sinaasappelschil en -sap toe. Smoor nog 10-20 minuten verder tot de wortel lekker zacht is.
Schep de stukken wortel op een schaal en kook indien nodig de saus nog wat verder in tot hij lekker stroperig is. Schenk de saus over de wortel.
Meng alle ingrediënten voor de topping. Strooi de topping over de wortel. Serveer direct.









