Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Stoofpan met gebraiseerde winterpeen en sinaasappel, knoflook, harissa en feta

Gebraiseerde winterpeen met sinaasappel, knoflook en harissa

In samenwerking met Tefal
  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Deze gebraiseerde winterpeen staat in een handomdraai op tafel, maar voelt verrassend luxe aan door de combinatie van frisse sinaasappel, zachte knoflook en pittige harissa.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Voor de topping

Deze gebraiseerde winterpeen staat in een handomdraai op tafel, maar voelt verrassend luxe aan door de combinatie van frisse sinaasappel, zachte knoflook en pittige harissa.

Bereiding

  1. Verhit de boter in een stoofpan op laag vuur. Strooi wat zout en peper in de pan en zet de stukken wortel rechtop tegen elkaar in de pan.

  2. Bestrooi opnieuw met zout en peper en vervolgens met het komijnzaad, het venkelzaad en het paprikapoeder. Steek de knoflooktenen tussen de wortels.

  3. Leg het deksel op de pan en houd het vuur laag. Smoor de wortel ca. 25 minuten in zijn eigen stoom, voeg eventueel een scheutje water toe als het te hard gaat.

  4. Keer de wortels voorzichtig om. Voeg de harissa en de sinaasappelschil en -sap toe. Smoor nog 10-20 minuten verder tot de wortel lekker zacht is.

  5. Schep de stukken wortel op een schaal en kook indien nodig de saus nog wat verder in tot hij lekker stroperig is. Schenk de saus over de wortel.

  6. Meng alle ingrediënten voor de topping. Strooi de topping over de wortel. Serveer direct.

Per portie: 177 kcal | 23 g koolhydraten | 5 g eiwit | 8 g vet

Receptuur: Willem van Santen Fotografie: Jasper Bosman

Wist je dat?
Braiseren, ook wel smoren genoemd, is het langzaam garen van ingrediënten in een gesloten pan met een beetje vocht. Hierdoor trekken de smaken goed in de ingrediënten.

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (4 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!