Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Linguine met romige tomatensaus

Linguine met romige tomatensaus

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Deze pasta is in een mum van tijd klaar en de linguine is lekker smaakvol vanwege de rozemarijn en kappertjes.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Deze pasta is in een mum van tijd klaar en de linguine is lekker smaakvol vanwege de rozemarijn en kappertjes.

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een pan en fruit er de knoflook in. Voeg de chilivlokken en de rozemarijn toe. Fruit nog ca. 1 minuut.

  2. Voeg de tomaten toe, laat de saus ca. 20 minuten op laag vuur koken en druk de tomaten met een spatel stuk. Voeg de kappertjes en de room toe en kook nog 3-4 minuten. Kook intussen de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet de pasta af en meng hem door de saus. Serveer de pasta en strooi er de kaas overheen.

Per portie: 523 kcal | 47 g koolhydraten | 11 g eiwit | 32 g vet

© olive Magazine / Immediate Media Recepten:Janine Ratcliffe Foto’s:Sam Stowell Styling:Iris Bromet Foodstyling:Natalie Thomson

Wist je dat?
Lange, dunne pastasoorten zoals deze linguine gebruik je bij een dunne saus. Je kunt het ook goed serveren bij een klassieke carbonara, fijne tomatensausspaghetti bolognese of bij een saus op basis van wijn zoals deze pasta vongole.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)