
Tagliolini alle vongole
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe de venusschelpen in een kom koud water en laat ca. 30 minuten weken. Giet af en gooi gebroken schelpen weg.
Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Verhit de olie in een diepe koekenpan en bak de knoflook, de chilipeper en de helft van de peterselie 2-3 minuten erin, tot de knoflook geurig is en lichtgoud wordt.
Voeg de schelpen, de zeekraal en de wijn toe, leg het deksel op de pan en bak 4-6 minuten. Schudt elke minuut even met de pan.
Schep met een schuimspaan de schelpen en de zeekraal uit de pan in een kom. Breng het vocht in de pan zachtjes aan de kook en laat koken tot het tot de helft gereduceerd is.
Breng op smaak met zwarte peper. Kook intussen de pasta in 4-6 minuten al dente in een pan gezouten water.
Neem met een keukentang de pasta uit het water en schep het in de pan; schudt daarbij het overtollige water eraf.
Voeg de venusschelpen en de zeekraal weer toe en schep goed om. Voeg zo nodig een schepje pastawater toe om de saus beter te binden.