Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Tagliolini met venusschelpen en zeekraal.

Tagliolini alle vongole

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Deze smaakvolle kleine schelpjes zijn vernoemd naar de godin van de liefde en dat snappen wij maar al te goed. De zeekraal geeft deze pasta een lekker zilte smaak en net dat beetje extra. Hoe kun je nu niet verliefd worden op deze maaltijd?

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Deze smaakvolle kleine schelpjes zijn vernoemd naar de godin van de liefde en dat snappen wij maar al te goed. De zeekraal geeft deze pasta een lekker zilte smaak en net dat beetje extra. Hoe kun je nu niet verliefd worden op deze maaltijd?
Geen venusschelpen?
Deze schelpjes kun je vaak alleen bij de viswinkel halen, wanneer je ze op voorhand besteld hebt. Kun je deze niet vinden? Vervang ze dan andere zeevruchten, zoals mosselen, kokkels of garnalen.

Bereiding

  1. Doe de venusschelpen in een kom koud water en laat ca. 30 minuten weken. Giet af en gooi gebroken schelpen weg.

  2. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Verhit de olie in een diepe koekenpan en bak de knoflook, de chilipeper en de helft van de peterselie 2-3 minuten erin, tot de knoflook geurig is en lichtgoud wordt.

  3. Voeg de schelpen, de zeekraal en de wijn toe, leg het deksel op de pan en bak 4-6 minuten. Schudt elke minuut even met de pan.

  4. Schep met een schuimspaan de schelpen en de zeekraal uit de pan in een kom. Breng het vocht in de pan zachtjes aan de kook en laat koken tot het tot de helft gereduceerd is.

  5. Breng op smaak met zwarte peper. Kook intussen de pasta in 4-6 minuten al dente in een pan gezouten water.

  6. Neem met een keukentang de pasta uit het water en schep het in de pan; schudt daarbij het overtollige water eraf.

  7. Voeg de venusschelpen en de zeekraal weer toe en schep goed om. Voeg zo nodig een schepje pastawater toe om de saus beter te binden.

Per portie: 539 kcal | 59 g koolhydraten | 29 g eiwit | 16 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Fotografie: Jonathan Gregson Styling: Jo Harris Foodstyling: Troy Willis

Zeekraal
Een ingrediënt dat niet heel veel gebruikt wordt, maar je gerechten wel een onwijs lekkere twist kunnen geven. Lees hier alles over zeekraal!

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)