Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Gegrilde mais met misoboter

Australische BBQ: 5x recepten én tips

In samenwerking met TravelEssence
Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Bij Australië denk je wellicht meteen aan kangoeroes en de Great Barrier Reef, maar vergeet ook de vele wijnhuizen én Australische BBQ niet. Barbecueën zit bij de Australiërs behoorlijk ingebakken en we geven je dan ook graag de beste tips en recepten voor een Australische BBQ.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.

Advertentie

Tips voor een Australische BBQ

In Australië vind je op talloze plaatsen openbare barbecues, die voor iedereen te gebruiken zijn. In parken, op strandjes en bij picknickplekken staan ze opgesteld, meestal per 3 of 4. Je hoeft deze niet te reserveren, maar je kunt ze zo gebruiken.

Tip
Op zonnige dagen, feestdagen en in het weekend zijn de openbare barbecues vaak zeer gewild. Kom daarom op tijd om er eentje te bemachtigen.

Zo'n openbare BBQ is eigenlijk niets meer dan een hete plaat die je met een druk op de knop aan zet. Na een minuut of 10 à 20 gaat hij vaak automatisch uit, maar met opnieuw een druk op de knop bak je nog lekker even door.

Tip
Sommige openbare barbecues mogen niet op ieder moment van de dag gebruikt worden. Check dus goed van tevoren of er vaste tijden gehanteerd worden.

De barbecues zijn niet voorzien van spatels en ander kookgerei. Neem dus je eigen spullen mee. Na de barbecue is het de bedoeling dat je de barbecue zelf en de plek er omheen netjes achterlaat, zodat degene na jou hem zo weer kan gebruiken.

Tip
Handig om mee te nemen: een spatel, olie voor invetten, een vuilniszak, een schoonmaakborstel, doekjes en water voor het schoonmaken.

En wat je zeker niet moet vergeten: het lekkerste vlees of vega snacks voor op de BBQ, salades, broodjes én een boxed wine, zoals ze die in Australië kennen.

Advertentie

5x recepten voor een Australische BBQ

Typisch voor een Australische BBQ? Steak, ribs, kip of mais zie je vaak terug. Blijf je nu in Nederland en wil je thuis een eigen Australische BBQ organiseren? Dan helpen deze recepten je een eind op weg.

Gegrilde mais met misoboter

Gegrilde mais met misoboter

Iedere maand komt er heel veel moois van het land. In september is lichtzoete suikermais van eigen bodem volop verkrijgbaar en op z’n best. Wij bereiden ‘m het liefst op de grill!

Naar het recept
Gegrilde steak met sinaasappelgremolata

Gegrilde steak met sinaasappelgremolata

De perfecte steak hoort thuis bij een Australische BBQ. Geef zo’n klassieke steak een leuke twist met deze frisse sinaasappelgremolata.

Naar het recept
tandoorikip

BBQ-tandoorikip

Ook kip wordt in Australië veel op de barbecue gegaard. Met dit recept maak je je eigen marinade én je eigen naanbrood voor erbij. Lekker!

Naar het recept
pulled pork sandwich

Pulled pork sandwich

Zelf pulled pork maken is écht de moeite waard. En terwijl het vlees gaart op de BBQ, schenk jij nog een lekker drankje in.

Naar het recept
Gegrilde garnalen met geroosterde-kruisbessensalsa

Gegrilde garnalen met geroosterde-kruisbessensalsa

Van ‘shrimps on the barbie’ heb je vast wel eens gehoord, maar wist je dat ze garnalen in Australië prawns noemen? Welke benaming je ook gebruikt, lekker zijn ze hoe dan ook.

Naar het recept

Advertentie

Advertentie

Win een Australisch BBQ-pakket!

Wil je zelf barbecueën als een Australiër? Doe mee met de winactie en maak kans op een Australisch vleespakket met kangoeroe en steak!

Advertentie

Meer weten over Australië als reisbestemming?

TravelEssence organiseert unieke rondreizen door Australië. Met de kennis en expertise van TravelEssence kun je naast barbecueën nog veel meer bijzondere ervaringen in het land meemaken. Lees meer over reizen door Australië op de website van TravelEssence.

Advertentie

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Restaurants in Parijs: Bas Erkens bij The Butcher of Paris

De beste tips en inspiratie in je mail

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.