Australische BBQ: 5x recepten én tips
Bij Australië denk je wellicht meteen aan kangoeroes en de Great Barrier Reef, maar vergeet ook de vele wijnhuizen én Australische BBQ niet. Barbecueën zit bij de Australiërs behoorlijk ingebakken en we geven je dan ook graag de beste tips en recepten voor een Australische BBQ.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!
Advertentie
Tips voor een Australische BBQ
In Australië vind je op talloze plaatsen openbare barbecues, die voor iedereen te gebruiken zijn. In parken, op strandjes en bij picknickplekken staan ze opgesteld, meestal per 3 of 4. Je hoeft deze niet te reserveren, maar je kunt ze zo gebruiken.
Zo'n openbare BBQ is eigenlijk niets meer dan een hete plaat die je met een druk op de knop aan zet. Na een minuut of 10 à 20 gaat hij vaak automatisch uit, maar met opnieuw een druk op de knop bak je nog lekker even door.
De barbecues zijn niet voorzien van spatels en ander kookgerei. Neem dus je eigen spullen mee. Na de barbecue is het de bedoeling dat je de barbecue zelf en de plek er omheen netjes achterlaat, zodat degene na jou hem zo weer kan gebruiken.
En wat je zeker niet moet vergeten: het lekkerste vlees of vega snacks voor op de BBQ, salades, broodjes én een boxed wine, zoals ze die in Australië kennen.
Advertentie
5x recepten voor een Australische BBQ
Typisch voor een Australische BBQ? Steak, ribs, kip of mais zie je vaak terug. Blijf je nu in Nederland en wil je thuis een eigen Australische BBQ organiseren? Dan helpen deze recepten je een eind op weg.
Gegrilde mais met misoboter
Iedere maand komt er heel veel moois van het land. In september is lichtzoete suikermais van eigen bodem volop verkrijgbaar en op z’n best. Wij bereiden ‘m het liefst op de grill!
Gegrilde steak met sinaasappelgremolata
De perfecte steak hoort thuis bij een Australische BBQ. Geef zo’n klassieke steak een leuke twist met deze frisse sinaasappelgremolata.
BBQ-tandoorikip
Ook kip wordt in Australië veel op de barbecue gegaard. Met dit recept maak je je eigen marinade én je eigen naanbrood voor erbij. Lekker!
Pulled pork sandwich
Zelf pulled pork maken is écht de moeite waard. En terwijl het vlees gaart op de BBQ, schenk jij nog een lekker drankje in.
Gegrilde garnalen met geroosterde-kruisbessensalsa
Van ‘shrimps on the barbie’ heb je vast wel eens gehoord, maar wist je dat ze garnalen in Australië prawns noemen? Welke benaming je ook gebruikt, lekker zijn ze hoe dan ook.
Advertentie
Advertentie
Win een Australisch BBQ-pakket!
Wil je zelf barbecueën als een Australiër? Doe mee met de winactie en maak kans op een Australisch vleespakket met kangoeroe en steak!
Advertentie
Meer weten over Australië als reisbestemming?
TravelEssence organiseert unieke rondreizen door Australië. Met de kennis en expertise van TravelEssence kun je naast barbecueën nog veel meer bijzondere ervaringen in het land meemaken. Lees meer over reizen door Australië op de website van TravelEssence.
Advertentie
Onze tips
La Isla Bonita: zon, zee en Lobster Fest in Belize
Le Petit Chef: kleinste chef-kok ter wereld verovert Amsterdam
15x de beste cocktailbars in Amsterdam
Restaurants in New York: de beste hotspots & tips
Restaurants in Amsterdam: dit zijn de beste hotspots & tips
Restaurants in Brugge: deze hotspots mag je niet missen
Restaurants in Eindhoven: dit zijn beste tips & hotspots
Restaurants in Den Haag: dit zijn de beste hotspots & tips
Restaurants in Utrecht: dit zijn de beste hotspots & tips
High tea in Nederland: dit zijn de leukste adresjes
11x de mooiste Duitse kerstmarkten van 2024
Restaurants in Londen: de beste hotspots, pubs & bars
Restaurants in Valencia: de beste hotspots, barretjes & tips
Riviercruises saai? Deze culinaire cruise niet!
Australische BBQ: alles over deze traditie
Restaurants in Arnhem: dit zijn de beste hotspots & tips
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?