Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Fish ‘n’ chips

Klassieke gerechten uit Australië

Advertentie

Hoewel Australië aan de andere kant van de wereld ligt, kent het land een aantal typische gerechten die ook wij in Nederland wel kunnen waarderen. Wij hebben ze voor je verzameld!

Bestel Foodies 50 klassiekers

Klassieke gerechten uit Australië

Van één van de mooiste taarten allertijden tot een wereldwijde pubklassieker: dit zijn dé klassieke gerechten uit Australië.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten Australische klassiekers:

Fish ‘n’ chips

Dit gerecht is natuurlijk oorspronkelijk Brits, maar deze pubklassieker kom je werkelijk overal ter wereld tegen. Ook in Australië kun je geen pub binnenstappen zonder dat er fish ‘n’ chips op de kaart staat. In plaats van mayonaise erbij te serveren, giet men azijn over de chips.

> naar het recept: fish ‘n’ chips

Fish ‘n’ chips

Chicken parmigiana

Chicken parmigiana – in Italië beter bekend als polla alla parmigiana – staat in Australië op de kaart als chicken parm, parma of parmi. Het is hét nummer één pubfood in Australië. Heel soms wordt het geserveerd met een plak perfect uitgebakken spek erbovenop.

> naar het recept: chicken parmigiana

Chicken parmigiana

Pavlova

We maakten al eerder een lijstje met de 7 lekkerste recepten voor pavlova, en daar kunnen we dit prachtige exemplaar nu aan toevoegen. Pavlova is een taart van meringue, vernoemd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova. Het dessert werd in de jaren 1920 gemaakt ter ere van haar tournee door Australië en Nieuw-Zeeland. Traditioneel serveer je hem met rood fruit, maar hij kan ook met ander seizoensfruit.

> naar het recept: pavlova

Pavlova

Lees ook: 7x typische gerechten uit Australië die je móet proberen

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!