Bestel Foodies 50 klassiekers

Klassieke gerechten uit Australië

Van één van de mooiste taarten allertijden tot een wereldwijde pubklassieker: dit zijn dé klassieke gerechten uit Australië.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten Australische klassiekers:

Fish ‘n’ chips

Dit gerecht is natuurlijk oorspronkelijk Brits, maar deze pubklassieker kom je werkelijk overal ter wereld tegen. Ook in Australië kun je geen pub binnenstappen zonder dat er fish ‘n’ chips op de kaart staat. In plaats van mayonaise erbij te serveren, giet men azijn over de chips.

> naar het recept: fish ‘n’ chips

Fish ‘n’ chips

Chicken parmigiana

Chicken parmigiana – in Italië beter bekend als polla alla parmigiana – staat in Australië op de kaart als chicken parm, parma of parmi. Het is hét nummer één pubfood in Australië. Heel soms wordt het geserveerd met een plak perfect uitgebakken spek erbovenop.

> naar het recept: chicken parmigiana

Chicken parmigiana

Pavlova

We maakten al eerder een lijstje met de 7 lekkerste recepten voor pavlova, en daar kunnen we dit prachtige exemplaar nu aan toevoegen. Pavlova is een taart van meringue, vernoemd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova. Het dessert werd in de jaren 1920 gemaakt ter ere van haar tournee door Australië en Nieuw-Zeeland. Traditioneel serveer je hem met rood fruit, maar hij kan ook met ander seizoensfruit.

> naar het recept: pavlova

Pavlova

Lees ook: 7x typische gerechten uit Australië die je móet proberen