Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor Deze apps moet je als vegan op je telefoon hebben

Deze apps moet je als vegan op je telefoon hebben

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Advertentie

Als je switcht naar een vegan leefstijl, komt er flink wat op je af. Van E-nummers die dierlijke producten bevatten tot restaurants waar je niets anders dan frietjes zonder saus kunt bestellen. Geen zorgen, met deze onmisbare apps wordt boodschappen doen en uit eten gaan een stuk eenvoudiger!

Apps voor vegans

Er zijn ontelbare apps als het aankomt op eten, maar welke apps voor vegans mag je niet missen? Wij zetten ze voor je op een rijtje. Of het nu gaat om vegan uit eten gaan, de juiste boodschappen doen of hoe je het beste dierlijke producten kunt vervangen, deze apps voor vegans helpen je een handje!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

food apps voor vegans

1. Is it vegan?

In de categorie onmisbare apps voor vegans: een barcodescanner. Dankzij ‘Is it vegan?’ hoef je niet iedere keer de ingrediëntenlijst door te lezen. Scan simpelweg het product of zoek het handmatig op en de app vertelt je direct wat vegan is en wat niet. Scheelt je een hoop tijd en uitzoekwerk!

2. Veggie Alternatives

Hoe vervang je ei, melk of yoghurt? Wat is het perfecte plantaardige alternatief voor bacon? En wat gebruik je in plaats van boter in bakrecepten? De app ‘Veggie Alternatives’ biedt meer dan 300 alternatieven voor alledaagse producten. Een absolute musthave!

3. HappyCow

Waar je een paar jaar geleden als vegan nog veroordeeld werd tot het eten van een saaie salade, hebben restaurants nu gelukkig meer plantaardige opties. Toch is de keus bij de één een stuk groter dan bij de ander en dat is waar ‘HappyCow’ om de hoek komt kijken. Deze app laat alle vegan en vegetarische restaurants en restaurants met vegan/vegetarische opties zien. Ook kun je reviews van anderen bekijken en zelf hotspots beoordelen.

4. Questionmark

‘Questionmark’ is een van de populairste apps voor vegans. Hiermee check je hoe een product scoort op het gebied van milieuvriendelijkheid, gezondheid en dierenwelzijn. Je scant simpelweg de barcode en krijgt direct te zien hoe duurzaam het product is voor je het in je winkelmandje legt.

5. Vegan Vibes

Dit online platform staat boordevol met vegan recepten, handige tips en interessante artikelen. Op zoek naar leuke weetjes op inspiratie voor het avondeten? Dan is deze app voor vegans je grote vriend en onmisbaar op je telefoon!

6. Foodprint

Bijhouden wat voor impact het heeft als je besluit om plantaardig te eten? Dat kan met deze app! ‘Foodprint’ is een social community gefocust op de positieve impact van het eten van geen vlees. Deel je eigen recepten, houd je impact op het milieu bij en doe mee met diverse challenges.

7. Too Good To Go

Oké, deze app is niet specifiek voor vegans, maar absoluut een musthave voor op je telefoon. Red eten en help de planeet door heerlijke producten een tweede kans te geven. Zo haal je voor een klein bedrag bij diverse supermarkten, bakkerijen en restaurants aan het eind van de dag een Magic Box op, gevuld met eten wat anders in de prullenbak zou verdwijnen.

Food app: Too good to go

Lees ook:

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!