Ervaringen van het testpanel: bakken op de Big Green Egg
Advertentie
Voor nog meer gebruiksgemak heeft Big Green Egg tal van handige accessoires om jouw (buiten)kookkunsten naar een hoger niveau te tillen. Zo is een gietijzeren Cast Iron Skillet ideaal voor tijdrovende gerechten als stoofpotten, suddervlees en gebraad en gebruik je de Baking Stone om pizza’s met krokante bodem op je EGG te bakken. Als er een Big Green Egg in je tuin staat te pronken, weet je vast dat deze onwijs gebruiksvriendelijk is. Maar geldt dat ook voor de accessoires? Om daarachter te komen, deden we een tijdje terug een oproep voor een lezerspanel in samenwerking met Big Green Egg. Een van de gelukkigen was Joyce. Zij kreeg het door haar gekozen accessoire cadeau, ging er mee aan de slag en liet ons weten wat ze ervan vond. Benieuwd naar haar ervaringen? Je leest ze hier.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Green Dutch Oven
Joyce heeft een paar weken geleden een Green Dutch Oven ontvangen. Dit is een geëmailleerde gietijzeren braadpan waarin je kan stoven, sudderen, bakken en braden. Een echte allrounder dus! Joyce heeft speciaal voor deze accessoire gekozen omdat ze wil bakken op de Big Green Egg. Joyce: “Mijn man kookt wekelijks op onze EGG. Hij maakt dan de heerlijkste gerechten, van stoofpotjes tot paella. Het is echt zijn hobby en hij is er elk weekend wel mee in de weer. Daarom leek het mij leuk om met een accessoire aan de slag te gaan. Ik hoopte dat het zo ook mijn hobby kon worden en dat is gelukt! Ik vind het een leuke uitdaging om te bakken op de EGG.”
Bakken op de Big Green Egg
Joyce: “Mijn eerste indruk van de braadpan was goed. Hij is van degelijk materiaal gemaakt. Alhoewel ik niet gelijk wist wat ik ermee moest doen. Het leek een goed plan om er in te gaan bakken maar hoe doe je dat eigenlijk? Gelukkig vond ik op de website van Big Green Egg gelijk wat ik zocht. Je vindt hier ontzettend veel recepten en tips, hartstikke handig! Zo kwam ik erachter dat je de deksel van de Green Dutch Oven als bakvorm kunt gebruiken. De rand hiervan is wat lager dan de rand van de pan en hierdoor perfect voor taarten. Daar had ik zelf nooit aan gedacht. Ik ben toen gelijk aan de slag gegaan en heb er een heerlijke appeltaart in gebakken. Na een uurtje op de EGG was de taart al klaar. Hij is goed gaar geworden op de Big Green Egg. Wel moet je er op letten dat je hem op lage temperatuur bakt, anders kan de bodem wat hard worden. De smaak verraste mij: ik kon echt proeven dat het op open vuur was gebakken. Dat geeft een mooie extra dimensie aan het gerecht, zeker een aanrader!”
Dubbel plezier
Joyce: “Ik ben echt aangenaam verrast door de Green Dutch Oven. Deze accessoire is erg gebruiksvriendelijk en zorgt ervoor dat we de EGG nóg vaker gebruiken. De ervaring is voor mij nu helemaal compleet. Door deze handige accessoire kunnen we de hele avond buiten koken. Zo hebben wij onlangs eerst groenten en vlees op de EGG gegaard en daarna een crumble in de Green Dutch Oven gebakken. Een crumble hoeft niet zo lang te garen en is daarmee de perfecte afsluiter van je barbecue. Aan de slag gaan met de Big Green Egg is nu ook echt mijn hobby en ik ben erg benieuwd wat ik nog meer allemaal kan gaan bakken. Hierna ga ik misschien ook wel met hartige gerechten aan de slag zoals stoofpotjes. Deze kan je dan weer goed in de braadpan zelf bakken (in plaats van de deksel). Omdat je zowel de deksel als de pan kan gebruiken heb je er dubbel plezier van en dat vind ik echt een pluspunt.”
Lees ook: Dit zijn de lekkerste recepten van de Big Green Egg
Onze tips
Dit wil je proeven: Hagelchup
COMFORT: Het nieuwe kookboek van Ottolenghi
Download nu jouw gratis miniboekje van Foodies & ConsorcioSerrano
Nieuw op tv: ‘Hugo maakt Kennis: Frankrijk’
Getest: koffiemachine Rivelia van De’Longhi
Nieuw seizoen van Heel Holland Bakt 2024 gaat bijna van start!
Even voorstellen: dit is Foodies’ nieuwste redacteur!
WIN: Australisch BBQ-pakket
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.