Big Green Egg getest: is het de investering waard?
Big Green Egg getest
Tegen samen buiten koken én eten, daar kan weinig tegen op. Wat ons betreft mag de Big Green Egg in de buitenkeuken niet ontbreken en daarom gaven we, in samenwerking met Big Green Egg, twee lezers de zomer van hun dromen. Na aanmelding voor het lezerspanel kregen ze een EGG thuisbezorgd, gingen er de héle zomer mee aan de slag en lieten ons weten wat ze ervan vonden. Een van de gelukkige deelnemers was Martijn. Lees snel verder om erachter te komen of het volgens hem de investering waard is.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!
Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Eerste indruk
Al steekt Martijn geregeld zijn gasbarbecue aan, koken op een keramische BBQ was nieuw voor hem. Hij vertelt: “Ik ben al lang aan het twijfelen om mijn barbecue eens te vervangen. Maar een Big Green Egg is een hele investering. De oproep om de hele zomer een Big Green Egg te testen, kwam voor mij dus als geroepen. Echt fantastisch om zo te kunnen onderzoeken of het iets voor mij is en ik hem hierna wil aanschaffen.”
En, is het wat? “Jazeker”, vertelt Martijn enthousiast. “Mijn eerste indruk was gelijk goed. Niet alleen omdat ‘ie er zo chique uitziet, maar ook door de goede service. Zo was een onderdeel niet geleverd en kreeg ik deze, toen ik hierna vroeg, gelijk de volgende dag al toegestuurd. Echt heel netjes want zo kon ik gelijk volop experimenteren.”
Multi-inzetbaar
Om goed te onderzoeken of het de investering waard is, heeft Martijn zo veel mogelijk op de Big Green Egg gemaakt. Van zoete brownies tot gegrilde inktvis. Martijn vertelt: “Ik vind het tof dat de EGG zo multi-inzetbaar is. Zeker wanneer je de juiste accessoires gebruikt, kun je er alle kanten mee op. Zo zou je erop kunnen wokken en heb ik zelf pizza’s gebakken. Dat kan op de gasbarbecue allemaal niet. Dit is wat mij betreft echt een pré voor de Big Green Egg. Daarnaast is de hele ervaring natuurlijk ook echt anders en smaakt het eten toch echt wel een tikkeltje beter.”
Handige app
Inspiratie vond Martijn in de unieke app van Big Green Egg. Hierop kunnen EGG’ers recepten en het resultaat van hun kooksessies met elkaar delen. “Het is echt een leuk platform. Zo zag ik in een recept hoe je zelf vis kan stoven op een Big Green Egg, en deed ik via een andere foto weer inspiratie op voor lekkere smaakmakers. Ik heb de recepten van het platform niet 1-op-1 nagemaakt, maar het heeft mij wel echt gemotiveerd om alles uit de EGG te halen. Zelf heb ik ook mijn risotto op het platform gedeeld. Leuk om anderen op die manier weer te inspireren”, vertelt hij enthousiast.
Lovende ervaringen alom, maar is de EGG de investering waard? Martijn vindt van wel. “De ervaring was echt beter dan ik van tevoren had bedacht. Zo was ik wat sceptisch hoe makkelijk het in gebruik zou zijn, maar het is minstens net zo makkelijk als een gasbarbecue. Daarbij heb je voordelen dat ‘ie multi-inzetbaar is en de beleving en het eten net wat specialer zijn. Ze hoeven hem niet meer op te komen halen hoor, hij mag blijven!”, vertelt hij lachend.
Lees ook:
Dit zijn onze favoriete Big Green Egg recepten
Rámon Verkoeijen: “De Big Green Egg is het middelpunt van mijn buitenkeuken”
Master je Big Green Egg met de unieke app
Onze tips
Dumplings, curry’s en meer: maak het met de nieuwe Foodies!
Starbucks introduceert deze nieuwe smaak
Nét geopend: een nieuwe blikviswinkel in Nederland
Zelfgebakken brood binnen 10 minuten: redden wij dat?
Vers van de pers: McDonald’s brengt populaire burger terug
Haverrijst getest: hype of heerlijk?
Vers van de pers: vlees- en zuivelvervangers het gezondst in Nederland
Alles over maaltijdboxen: welk recept past bij jou?
Redactie