Inspiratie

Dit zijn onze favoriete Big Green Egg recepten

In samenwerking met Big Green Egg

Willem-avatarDoor Willem6 juni, 07:30

Ben je op zoek naar een lekker gerecht om te bereiden op de Big Green Egg? Zoek dan niet verder, want wij hebben de favoriete recepten van de redactie verzameld. Heb je geen Big Green Egg om ze op te maken? Niet getreurd! We hebben namelijk een te gekke winactie...

Favoriete Big Green Egg recepten

Zodra de eerste zonnestralen zich laten zien, gaan wij gelijk buiten koken. De Big Green Egg is perfect hiervoor want hiermee kun je niet alleen grillen, maar ook bakken, stomen, wokken, roken, stoven en zelfs poffen. Onze favoriete Big Green Egg recepten laten zien hoe veelzijdig ‘ie is. Benieuwd wat wij als redactie graag maken? Lees dan snel verder!

Wil je ook iedere week heerlijke recepten in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Kalkoen-courgetteburger

Voor deze absolute topper steekt Lotus de barbecue aan. De courgette maakt het helemaal af, al kun je de burger beleggen met wat jij lekker vindt.

> naar het recept: kalkoen-courgetteburger

kerst leftover

Gerookte camembert met gegrilde abrikozen en honing

Misschien kun je wel raden wiens favoriete recept dit is… De man met het motto kaas=baas laat geen moment voorbijgaan om zijn lievelingskostje te eten. Dus ook niet bij de barbecue. Bas maakt dan ook graag deze gerookte camembert met gegrilde abrikozen en honing op de Big Green Egg.

> naar het recept: gerookte camembert met gegrilde abrikozen en honing

Gerookte camembert met gegrilde abrikozen en honing

Smokey mangogarnalen

Je mag Yvonne er ‘s nachts zelfs wakker voor maken, zo lekker vindt ze garnalen. Al behoort dit recepten tot de favoriete Big Green Egg recepten van haast de hele redactie. Zeker wanneer je ze op de Big Green Egg bereidt en serveert met mango, koriandersalsa en platbrood.

> naar het recept: smokey mangogarnalen met koriandersalsa 

Smokey mangogarnalen met koriander salsa

Snacktrio van de Big Green Egg

Een barbecue, een biertje en je beste vrienden. Vier het mooie weer met dit heerlijke snacktrio van gerookte kippenvleugels, kebabspiesjes en pizzabroodjes van de EGG. Begint het water jou ook al in de mond te lopen? Bij Marieke wel!

> naar het recept: snacktrio van de Big Green Egg

Snacktrio van de Big Green Egg: gerookte kippenvleugels, kebabspiesjes en pizzabroodjes

Bistecca alla Fiorentina

Een prachtig stuk vlees op Italiaanse wijze bereid, wat wil je nog meer? Voor Willem is dit hét ultieme recept voor de zomer.

> naar het recept: bistecca alla Fiorentina

Bistecca fiorentina

Appeltaart met karamelcrumble

Stoere stukken vlees langzaam garen is natuurlijk heerlijk, maar bak ook eens een appeltaart in je EGG. Dat is heel eenvoudig en verrassend lekker. Doordat je het gebak op de barbecue bereidt, krijgt het een heerlijke grillsmaak. Niet voor niets is dit het favoriete recept van Anne.

> naar het recept: appeltaart met karamelcrumble

appeltaart big green egg

Lees ook: Het BBQ-seizoen is begonnen: lees hier alle tips & tricks

Willem-avatarDoor Willem

Maakt recepten maar gebruikt ze zelf bijna nooit. Heeft een grondige hekel aan kiwi en papaya. Is ‘s ochtends altijd vroeg wakker. Gaat iedere zomer op vakantie naar Frankrijk want kaas, brood, wijn.