Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Ramon Verkoeijen Big Green Egg

Rámon Verkoeijen: “De Big Green Egg is het middelpunt van mijn buitenkeuken”

In samenwerking met Big Green Egg

Advertentie

Heb jij net als Rámon Verkoeijen een mooie buitenkeuken met een Big Green Egg als stralend middelpunt? Dan ben je zonder twijfel een kanshebber om de Big Green Egg Buitenkeuken Contest 2023 te winnen! Lees snel verder om erachter te komen hoe je mee kunt doen en Rámon als jurylid van deze contest kunt imponeren.

Als er iemand gek is op goed eten, dan is het radio-dj Rámon Verkoeijen wel. Waarschijnlijk ken jij deze lekkerbek wel van zijn culinaire podcast waarin hij samen met Jan Versteegh op zoek gaat naar de beste smaak van Nederland. Maar binnenkort gaat hij ook weer ergens anders naar op zoek… namelijk de mooiste buitenkeuken van Nederland!

Buitenkeuken Contest 2023

Op social media zien we prachtige en zorgvuldig samengestelde buitenkeukens voorbijkomen, met de Big Green Egg als stralend middelpunt. Van heuse outdoor-walhalla’s tot knusse EGG-plekjes in de achtertuin, de patio of op het balkon. Heb jij wekenlang, of misschien zelfs maandenlang, hard gewerkt om een waar EGG-paradijs te maken? Show us your pride outside en stuur Big Green Egg een paar mooie foto’s van je buitenkeuken toe. Wanneer je de juryleden, waaronder Ramon Verkoeijen, overtuigt en de ‘Big Green Egg Buitenkeuken van het jaar 2023’ of ‘Big Green Egg Tiny Buitenkeuken van het jaar 2023’ wint, ontvang je hele mooie prijzen.

Ramon Verkoeijen Big Green Egg

Rámon Verkoeijen

De rol van jurylid is Rámon niet voor niets toebedeeld. Zo heeft hij een uitgebreide wijncollectie in huis, is hij zeer regelmatig in sterrenrestaurants te vinden en vindt hij het heerlijk om zelf (buiten) te koken. Rámon vertelt: “Van goed eten en mooie wijnen houden wordt vaak gezien als iets elitairs. Dat vind ik jammer. Ik vergelijk het graag met mijn andere passie: muziek. Wanneer je naar een concert gaat geef je met gemak tientallen euro’s uit om een bepaalde artiest te zien. Uit eten gaan is voor mij hetzelfde. Dat doe ik ook voor de beleving. Ik vind het magisch hoe in een restaurant alles kan samenkomen en dat alles in werking wordt gezet om jou bepaalde smaken te laten ervaren. Heel inspirerend.”

De smaken die hij in sterrenrestaurants ontdekt, vertaalt hij graag naar zijn eigen (buiten)keuken. Rámon vertelt: ” Ik kan mij heus niet aan sterrenchefs meten maar vind het wel leuk om te kijken hoe ik dat soort gerechten op mijn manier thuis kan na maken. Zo heb ik ooit eens asperges leren bereiden van sterrenchef Niven Kunz. Gisteren heb ik zijn sous-vide techniek toegepast en gelijk een hele voorraad gemaakt. Zo kan ik de hele week in mijn buitenkeuken van asperges genieten; in de salade, als panna cotta of mijn favoriet: gegrild van de Big Green Egg.”

ramon verkoeijen big green egg

Rámon’s buitenkeuken

Rámon geniet van elk moment in zijn eigen buitenkeuken, het is voor hem pure ontspanning. Zijn buitenkeuken heeft een groot werkblad en als stralend middelpunt twee Big Green Eggs waar hij ontzettend blij mee is. Hij legt uit: “Het fijne van koken op de Big Green Egg vind ik dat je temperatuur goed kunt reguleren. Dat is even oefenen, maar wanneer je het onder de knie hebt, tilt dat al je gerechten naar een hoger niveau. Temperatuur heeft namelijk zo veel invloed op smaak. Het is heel leuk om daarmee te spelen en dat kan met de Big Green Egg heel goed.” Niet voor niets staat hij het hele jaar door meerdere dagen in de week achter zijn EGG om te experimenteren met smaken en technieken. Rámon vertelt: “De laatste tijd vind ik het leuk om te experimenteren met de restwarmte van het koken. Ik leg bijvoorbeeld graag citrusvruchten op de grill. Die karamelliseren zo mooi en krijgen een heerlijke rooksmaak. De perfecte toevoeging aan een cocktail!”

Als slagerszoon is hij gewend om praktisch te werken en dat ziet hij ook graag in een buitenkeuken terug. Rámon vertelt: “Natuurlijk moet de keuken er mooi uit zien, ik houd wel van wat luxe, maar het moet toch vooral een plek zijn om goed te kunnen koken. Ik wil zien dat mensen, net als ik, graag in hun buitenkeuken staan. Ik ben niet op zoek naar een showroommodel, maar een buitenkeuken die gebruikt wordt. Dat je de passie voor koken in de keuken terugziet en geïnspireerd raakt.”

Buitenkeuken Big Green Egg

Doe mee!

Denk jij dat jij Rámon en de andere juryleden kan overtuigen dat jouw buitenkeuken de beste is? Doe dan mee! Stuur uiterlijk 4 juni 2023 een paar mooie foto’s van je buitenkeuken naar Big Green Egg toe en laat weten waarom jouw buitenkeuken de mooiste is. Uit alle inzendingen selecteert Big Green Egg Europe samen met een vierkoppige jury – bestaande uit Rámon Verkoeijen, Henkjan Smits, Michèl Lambermon en winnaars van de editie 2022 Rosanne van Oijen en Joost van Engelen – een top 5, bestaande uit een top 3 ‘Big Green Egg Buitenkeuken van het jaar 2023’ en een top 2 ‘Big Green Egg Tiny Buitenkeuken van het jaar 2023’.

Wat kun je winnen?

Alle top 5 deelnemers worden door een team van Big Green Egg Europe bezocht en ontvangen een cadeaubon voor de Big Green Egg fanshop t.w.v. € 200,- en een Big Green Egg goodiebag. Daarnaast vindt er een professionele fotoshoot in de buitenkeuken plaats waarvan de foto’s met de betreffende deelnemer worden gedeeld. De winnaars van de ‘Big Green Egg Buitenkeuken van het jaar 2023’ en van de ‘Big Green Egg Tiny Buitenkeuken van het jaar 2023’ worden op 1 juli 2023 bekend gemaakt en winnen, naast de titel, een officiële award voor in de buitenkeuken, een voucher voor een officiële Big Green Egg workshop voor 4 personen op – Home to Big Green Egg – Landgoed Arcadia in Steenbergen en beide buitenkeukens worden in de spotlight gezet in het magazine Fire&Food.

Meer informatie over de Big Green Egg Buitenkeuken contest 2023, de actievoorwaarden en het deelnameformulier vind je hier.

Lees ook: Dit zijn de lekkerste recepten van de Big Green Egg

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!