Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
podcast

Dit zijn de leukste Nederlandse culinaire podcasts

Advertentie

Praten over eten, schrijven over eten, lezen over eten en (jazeker) ook luisteren naar verhalen over eten doen wij graag. Maar welke podcasts luisteren wij het liefste? Wij delen negen culinaire podcasts van eigen bodem. Deze luistertips mag je niet missen!

Nederlandse culinaire podcasts

Op zoek naar leuke Nederlandse culinaire podcasts? Lees snel verder! Wij stelden een lijstje samen met negen culinaire podcasts van eigen bodem. Zet de tv uit en leg je telefoon maar aan de kant voor een avondje podcasts over eten luisteren. Ook voor onderweg luisteren de podcasts heerlijk weg, zorg er alleen wel voor dat je een gevulde maag hebt…

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Gratis luisteren

Wil je lekker gaan luisteren? Neem dan vooral eens een kijkje op het podcast-platform Podimo. Hierop zijn al onze favoriete culinaire podcasts te beluisteren. Met onze exclusieve link probeer je het platform nu gratis!

Luister nu 30 dagen gratis!

Etenstijd!

Teun van de Keuken en Yvette van Boven bespreken hun lievelingskost. Van een spannend — of juist doodgewoon — ingrediënt tot een praktisch keukenapparaat en van horeca-ervaringen tot kooktips. En wat gaan ze vanavond zelf eten? Teun en Yvette vertellen het elke maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag in 20 hapklare minuten, zo vlak voor etenstijd. Aan tafel!

> naar de podcast over eten: Etenstijd!

Yvette van Boven

Wat Schaft de Podcast

Deze podcast is gemaakt voor de beginnende thuiskok die zijn repertoire wil uitbreiden, voor de lekkerbek die eigenlijk wel wil weten wat hij eet en voor de ervaren kok die benieuwd is welke trends zijn opgepikt. In “Wat Schaft de Podcast” gaan Jonas Nouwen en Jeroen Doucet elke twee weken met elkaar in gesprek over een bepaald thema. Dit kan een recept zijn, een ingrediënt, een keuken, een activiteit of een speciale gast. Luister mee en ontdek culinaire classics en tongstrelende trends.

> naar de podcast over eten: Wat Schaft de Podcast

Smakelijk!

“Mangiare!” is hét radioprogramma voor de echte lekkerbek. Want in dit deze show staat eten en drinken centraal. Elke week praat Petra Possel aan de keukentafel met gasten over koken, eten en het culinaire leven. Helaas is dit heerlijke radioprogramma onlangs gestopt, maar niet getreurd! Petra Possel gaat verder met de podcast “Smakelijk!” bij Podimo. Met onze exclusieve link probeer je het platform nu 14 dagen gratis!

> naar de podcast over eten: Smakelijk!

culinaire podcast: smakelijk

De Beste Smaak van Nederland

De vriendschap van Jan Versteegh en Rámon Verkoeijen gaat door de maag. Als ze niet eten, dan praten ze erover. Over smaak valt namelijk wél te twisten. Daarom gaan de heren op zoek naar de beste smaak van Nederland. Dat doen ze in de eerste twee seizoenen door wekelijks een lekkernij uit een andere provincie te proeven. Het derde (en laatste) seizoen heeft een iets andere insteek want dan gaan de mannen op vegan tour. De heren zijn in veel opzichten elkaars tegenpolen, maar ze worden verbonden door hun liefde voor lekker eten en drinken.

> naar de podcast over eten: De Beste Smaak van Nederland

Fuck wijn

Om deze podcast leuk te vinden, hoef je geen bierkenner te zijn, je hoeft bier alleen lekker te vinden. “Fuck Wijn” is iedereen die meer wil leren over bier, bierliefhebbers en mensen die houden van bierverhalen. Bierbrouwer Ronald van de Streek en schrijver Ronald Giphart gaan elke aflevering in gesprek met een mede-bierliefhebber. Het leuke van deze podcast is dat ‘ie interactief is. Ronald & Ronald stelden namelijk samen met bierwinkel Beerwulf een pakket samen zodat je de besproken biertjes kan drinken tijdens het luisteren van de podcast. Proost!

> naar de podcast over eten: Fuck wijn

Nederlandse culinaire podcasts

Nog meer podcasts over eten:

Opscheppers

Dit is dé eetpodcast waarin kookboekauteur Emma de Thouars en twee van haar beste vrienden, Marieke Migchelbrink en Brian Mahulette, opscheppen over hoe goed ze kunnen eten. De vrienden ontmoetten elkaar tien jaar geleden bij het legendarische recensieplatform IENS.nl en zijn sindsdien nooit meer gestopt met samen eten. Ze nemen zichzelf niet te serieus, maar eten des te meer. Of dat nou een patatje mayo pindasaus is (met uitjes, uiteraard) of een avond all out waarbij je de volgende dag niet op je rekening durft te kijken. Met veel zelfspot bespreken ze voor iedereen herkenbare eetsituaties. Ze zijn die vrienden die je als eerste appt voor een restauranttip en met wie je lekker lang wilt natafelen.

> naar de podcast over eten: Opscheppers

Podcast over eten: Opscheppers

Smaakmakers

We noemden ‘m al in ons eerdere lijstje met de leukste culi-podcasts maar we zijn nog steeds fan! Wat deze podcast zo goed maakt is dat je honger krijgt van het luisteren naar “Smaakmakers”. Radiomaker Zegert van der Linde praat met een smaakmaker (een chef, een kookboekauteur, een bakker) over zijn of haar passie voor koken, drinken, eten en alles wat daarbij komt kijken.

> naar de podcast over eten: Smaakmakers

De vegan lekkerbek

In “De vegan lekkerbek” gaat culinair journalist, televisiekok en radiomaker Jigal Krant in gesprek met culinaire hoogvliegers van alle gezindten. Daarbij komen alle facetten van de gastronomie aan bod, mits plantaardig en wetenswaardig. Want Jigal wil laten zien dat bourgondisch genieten hand in hand gaat met een schoon geweten. Met zijn bestseller TLV Vegan bewees Jigal dat veganisme allang niet meer een exclusieve hobby is voor drammerige bomenknuffelaars zonder smaak en humor. Vegan eten is er gewoon voor elke lekkerbek!

> naar de podcast over eten: De vegan lekkerbek

Nederlandse culinaire podcasts

Het laatste avondmaal

Nog zo’n podcast waar je trek van krijgt. In deze superlekkere podcast kookt Samuel Levie in zijn eigen keuken, samen met zijn vrienden, een gerecht met een heel bijzonder verhaal. Om je vingers bij af te likken! We waarschuwen je; deze podcast kun je beter niet luisteren met een lege maag!

> naar de podcast over eten: Het laatste avondmaal

Miljuschka’s eetgeheimen

Ben jij benieuwd naar de eetgeheimen van BN’ers? Dan is deze podcast echt wat voor jou! In elke aflevering probeert tv-kok Miljuschka Witzenhausen de smaakherinneringen van haar gast te achterhalen. Vragen als: voor welk eten kan je ze wakker maken? Wat namen ze als lunch mee naar school? De gesprekken gaan over guilty pleasures en smaakvolle herinneringen, van snelle hap tot sterrenrestaurants.

> naar de podcast over eten: Miljuschka’s eetgeheimen

Miljuschka Witzenhausen

Lees ook:

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!