
Elk jaar komen er steeds weer bizarre chocoladesmaken voorbij. Maar waarom zijn deze überhaupt op de markt? En waarom gaan ze toch viral? Wij zochten het voor je uit.
Lees verder na de advertentie
We hebben al heel veel verschillende soorten voorbij zien komen. Begonnen bij de Dubai-chocolade is deze trend inmiddels uitgegroeid tot het combineren van de meest – als je het ons vraagt – onlogische ingrediënten met chocolade. Het resultaat? De meest bizarre chocoladesmaken! Zo hebben we de chocogurk van Kesbeke gehad, pepernoten met chili of zure mat en paaseitjes met nasi goreng-smaak. Maar waarom vinden we deze gekke combinaties zo interessant?
Bizarre chocoladesmaken
Daar zijn wij eens dieper ingedoken… Niet alleen om antwoord te geven op al jullie vragen maar ook omdat wij druk bezig zijn met het maken van de lekkerste uitgave ooit: de chocoladespecial! Deze kun je nu bestellen, zodat je hier binnenkort zelf mee aan de slag kunt gaan:
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Unieke uitgave
Chocolade & Karamel- Knapperige koekjes
- Recepten met gezouten karamel
- Koken met cacao en veel, veel meer!

Hoe werkt het?
Het zit zo: onze hersenen zijn dol op contrast en verrassingen. Wanneer we een product zien, gaan we vaak al uit van een bepaalde smaak. Wanneer de uiteindelijke smaak niet in lijn is met onze verwachting, zijn we verrast. Verrast worden is vaak een leuke beleving en vaak wil je dit vaker meemaken, waardoor je van een gekke smaak blijft eten…
Mensen die van koken houden – dus jij ook! – zijn vaak extra nieuwsgierig. Ze willen ontdekken, proeven, experimenteren. Juist bijzondere smaakcombinaties prikkelen die avontuurlijke kant. Zelfs als een bepaalde smaakcombinatie op het eerste gezicht een gekke match lijkt, is er tóch iets dat je nieuwsgierig maakt. En zeg nou zelf: als er chocolade in het spel is, wordt het alleen maar moeilijker om te weerstaan…
Inspelen op de trend
En dat weten de grote merken natuurlijk ook. Met een verrassende smaakcombinatie – denk aan witte chocolade met matcha of pure chocola met miso – trek je direct de aandacht. En dat komt goed uit in een competitieve markt zoals die van chocolade. Een gekke smaak is een manier om je te onderscheiden van de massa. Zeker op social media gaan dit soort creaties razendsnel rond. Niet gek, het triggert nieuwsgierigheid, zorgt voor beleving én maakt dat je het zelf wilt proeven.
Wij zouden wel gek zijn op de redactie als we daar niet ook op inspelen! Daarom maakten we een extra smakelijke uitgave, boordevol bijzondere smaakcombinaties met chocolade. Van verrassend en gedurfd tot klassiek en onweerstaanbaar – recepten waar je meteen van gaat watertanden. En alsof dat nog niet genoeg is, hebben we er ook de lekkerste karamelrecepten aan toegevoegd. Of beter nog: chocolade én karamel in één. Best of both worlds!
Unieke uitgave
Chocolade & Karamel- Knapperige koekjes
- Recepten met gezouten karamel
- Koken met cacao en veel, veel meer!

Onze tips

Binnenkort examens? Dit eten zorgt voor een betere concentratie

Zo stel je in 4 stappen je eigen Mexicaanse fiesta samen

Dit wist je nog niet over specialty coffee

Dit is het favoriete katervoedsel na Koningsdag

Dit is hét drankje voor Koningsdag 2025

Sterrenchef Jonnie Boer op 60-jarige leeftijd overleden

Workshops van Sandra Ysbrandy: leer écht koken met seizoensproducten

Aan de bak met Foodies: hot cross buns
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.