Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
de beste paprikachips

Getest: dit zijn de beste paprikachips (en het zijn niet de chips die je denkt)

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Het schijnen de populairste chips uit de supermarkt te zijn, tijd om deze chips eens goed te testen. We hebben maar liefst acht verschillende merken uit de supermarkt getest, zodat jij weet wat de beste paprikachips zijn!

De beste paprikachips getest

We hebben ons geconcentreerd op paprikachips uit de supermarkt met deze test. Geen ribbelchips, geen oven-baked chips en geen aparte smaken. Alleen de standaard chips die haast elke supermarkt verkoopt, van huismerk tot aan A-merk. Samen met een testpanel van ruim twintig personen ontdekten we wat de beste paprikachips uit de supermarkt zijn!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Beste paprikachips uit de supermarkt

Om het testpanel een gevarieerd aanbod te geven kochten we acht soorten chips bij verschillende supermarkten (Albert Heijn, Aldi, Coop, Jumbo, Lidl en Plus). Naast dat elke supermarkt een eigen huismerk heeft vind je in haast alle schappen ook de paprikachips van Lays en Croky.

Er staan acht genummerde borden op tafel, elk met een berg chips. Direct valt op dat sommige chips uit de supermarkt er heel anders uitzien dan andere soorten. Niet alleen qua kleur, ook zeker qua vorm en grootte. Van sommige chips lijken de randjes iets aangebrand te zijn, terwijl andere chips er zo op het eerste oog weer te licht uitzien. We kunnen niet uitsluiten dat sommige chips uit dezelfde fabriek komen, maar toch is daar qua uiterlijk en smaak niets van te merken.

paprikachips getest

Dit zijn de beste paprikachips

De absolute winnaar zijn de paprikachips van Albert Heijn, met een gemiddelde score van een 7,9. Je betaalt € 1,19 voor een zak van 250 gram. Eén van de panelleden vertelt: “Lekker, deze chips zijn zout, krokant en smaakvol.” Een ander panellid beschrijft de chips als volgt: “Precies zoals paprikachips horen te smaken, ik kan het hele bakje wel op.”

De tweede plaats is voor Jumbo knapperige chips paprika, deze kregen een nette 7,3 van het testpanel. Ook voor deze zak van 250 gram betaal je € 1,19. Op de derde plaats eindigde de paprikachips van Croky met een 7,1. Voor een zak van 175 gram betaal je gemiddeld zo’n € 1,99 (afhankelijk van de supermarkt waar je ze koopt).

Grappig detail; de meeste panelleden zwoeren voorafgaand aan de test bij de paprikachips van Lays of Croky. Daar waar Croky het nog tot de top drie weet te schoppen eindigen de paprikachips van Lays op de zesde plek.

paprikachips in bakjes

Paprikachips uit de supermarkt

Benieuwd hoe de paprikachips uit de supermarkt bij jou om de hoek scoren? Dit is het totaaloverzicht van de acht soorten paprikachips die we hebben getest:

  1. Albert Heijn chips paprika (€ 1,09 voor een zak van 250 gram): 7,9
  2. Jumbo knapperige chips paprika  (€ 1,00 voor een zak van 250 gram): 7,3
  3. Croky paprika (€ 1,89 tot € 1,99 voor een zak van 175 gram): 7,1
  4. Snack Day paprika chips van Lidl (€ 1,09 voor een zak van 250 gram): 6,7
  5. Plus paprika chips ook verkrijgbaar bij Coop (€ 1,09 voor een zak van 250 gram): 6,5
  6. Lays paprikachips (€ 1,48 tot € 1,59 voor een zak van 120 gram): 6,0
  7. Kraax paprikachips van Aldi (€ 1,09 voor een zak van 250 gram): 5,4
  8. Bio+ paprika chips van Coop (€ 1,69 voor een zak van 125 gram): 4,8
getest de beste paprikachips

Prijsverschil tussen paprikachips uit de supermarkt

Zoals je ziet in bovenstaand overzicht liggen de prijzen erg dicht bij elkaar, veel supermarkten hanteren dezelfde prijs voor een zak van 250 gram. Verrassend is dat de chips van A-merk Lays haast onderaan eindigen. Ondanks dat dit bijna de duurste chips in het rijtje zijn, werden ze niet erg goed beoordeeld door het testpanel. Het bordje waar de chips van Bio+ op lagen kregen – net als de paprikachips van Aldi – zelfs een onvoldoende.

Elke maand inspiratie?

Wil je elke maand de lekkerste inspiratie, recepten en verhalen op je deurmat? Bekijk dan eens onze voordelige abonnementen en kies voor Foodies Magazine!

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!