Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
chips uit de supermarkt getest

Getest: 8x chips uit de supermarkt

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Natuurlijk, bij Foodies geloven we dat zelfgemaakt altijd het lekkerst is. Zo is het ook met chips, al heeft niet iedereen tijd of zin om ze zelf te bakken. Behoor jij tot deze groep? Dan ben je aangewezen op chips uit de supermarkt. Om je te helpen hebben we acht verschillende merken naturel chips uit de supermarkt getest.

Chips uit de supermarkt getest

We hebben ons geconcentreerd op naturel chips uit de supermarkt met deze test. Geen paprikasmaak, geen oven-baked chips en geen chips in allemaal rare vormen. Alleen de standaard naturel chips die haast elke supermarkt verkoopt, van huismerk tot aan A-merk.

We hebben de chips zonder dipsaus of andere toevoegingen getest en ze zijn stuk voor stuk blind geproefd door de redactie van Foodies en een testpanel van ruim twintig personen.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

De beste chips uit de supermarkt

Om het testpanel een gevarieerd aanbod te geven kochten we acht verschillende naturel chips bij verschillende supermarkten (Albert Heijn, Aldi, COOP, Jumbo, Lidl en PLUS). Naast dat elke supermarkt een eigen huismerk heeft vind je in haast alle schappen ook de chips van Lays en Croky.

Er staan acht genummerde borden op tafel, elk met een berg chips. Direct valt op dat sommige chips uit de supermarkt er heel anders uitzien dan andere soorten. Niet alleen qua kleur, ook zeker qua vorm en grootte. Van sommige chips lijken de randjes iets aangebrand te zijn, terwijl andere chips er zo op het eerste oog weer te licht uitzien. We kunnen niet uitsluiten dat sommige chips uit dezelfde fabriek komen, maar toch is daar qua uiterlijk en smaak niets van te merken.

De absolute winnaar zijn de naturel chips van Plus, met een gemiddelde score van een 7,2. Je betaalt € 1,29 voor een zak van 250 gram. Eén van de panelleden vertelt: “Lekker, deze chips zijn zout, luchtig en krokant.” Een ander panellid beschrijft de chips als volgt: “Misschien wat licht van kleur, maar dat qua smaak zijn dit de lekkerste.”

De tweede plaats is voor Kraax naturel chips van Aldi, deze kregen een 6,9. Ook voor deze zak van 250 gram betaal je € 1,29. Op de derde plaats eindigde de naturel chips van Jumbo, die wederom € 1,29 kosten voor een zak van 250 gram.

chips uit de supermarkt test

Chips uit de supermarkt

Benieuwd hoe de chips uit de supermarkt bij jou om de hoek scoren? Dit is het totaaloverzicht van de acht soorten naturel chips die we hebben getest:

  1. Plus naturel chips (€ 1,29 voor een zak van 250 gram): 7,2
  2. Kraax naturel chips van Aldi (€ 1,29 voor een zak van 250 gram): 6,9
  3. Jumbo naturel chips (€ 1,29 voor een zak van 250 gram): 6,7
  4. G’woon naturel chips van COOP (€ 1,29 voor een zak van 250 gram): 6,3
  5. Lays naturel chips van diverse supermarkten (€ 1,75 voor een zak van 200 gram): 6,2
  6. Snack Day naturel chips van Lidl (€ 1,29 voor een zak van 250 gram): 6,1
  7. Albert Heijn naturel chips (€ 1,29 voor een zak van 250 gram): 6,0
  8. Croky naturel chips (€ 2,05 voor een zak van 215 gram): 5,4

Prijsverschil tussen chips uit de supermarkt

Zoals je ziet in bovenstaand overzicht liggen de prijzen erg dicht bij elkaar, veel supermarkten hanteren dezelfde prijs voor een zak van 250 gram. Verrassend is dat de chips van A-merk Croky onderaan eindigen. Ondanks dat dit de duurste chips in het rijtje zijn, werden ze het slechtst beoordeeld door het testpanel. Het bordje waar de chips van Croky op lagen kreeg als enige een onvoldoende.

chips uit de supermarkt getest

Zelfgebakken chips het lekkerst

Natuurlijk vinden we chips het lekkerst als ze zelfgebakken zijn. Zelf maken kost wat tijd, maar is absoluut de moeite waard. Wist je dat je ook heel gemakkelijk chips kunt maken van groente- en fruitschillen? In dit recept leggen we je stap voor stap uit hoe je de groentechips maakt. Het grote nadeel aan zelf bakken is dat je er wat tijd voor uit moet trekken. We snappen het dan ook helemaal als je liever een zak chips in de supermarkt koopt.

chips

Elke maand inspiratie?

Wil je elke maand de lekkerste inspiratie, recepten en verhalen op je deurmat? Bekijk dan eens onze voordelige abonnementen en kies voor Foodies Magazine!

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!