
Chips van schillen maken
Lees verder na de advertentie
Zelf chips maken? Jazeker! Dat is een stuk makkelijker dan je misschien wel denkt. Daarbij is het de perfecte manier om je overgebleven groenteschillen op te maken. Zo hoef je deze schillen nooit meer weg te gooien en heb je binnen een mum van tijd een lekkere én duurzame snack. Hoe je chips van schillen maakt? Wij leggen het je graag uit.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Knapperige chips van schillen
Schillen van groenten en fruit worden vaak weggegooid. Zonde! Je kan hier namelijk hartstikke eenvoudig zelf chips van maken. In principe kan je alle soorten schillen gebruiken, van appels tot aardappels. Het is wel belangrijk dat de schil eetbaar is en niet te zacht. Je wilt namelijk knapperige chips en met zachte schilletjes gaat dat niet lukken. Het beste kan je dus schillen van stevige (knol)groenten gebruiken om zelf chips van te maken.
Recept: zelf chips maken
Heb je de juiste schillen verzameld? Dan kunnen we aan de slag. Er zijn verschillende manieren waarop je zelf chips kan maken. Kies vooral welke methode jij het fijnste vindt! Bij alle methodes start je met het droogdeppen van de schillen. Daarna is de keuze aan jou: stop je ze in de oven, frituur of airfryer? Wanneer je kiest voor oven of airfryer is het belangrijk om de schillen met wat olijfolie en zout (of andere smaakmakers naar keuze) te husselen. Alleen zo krijg je ze goed knapperig. Voor de oven geldt een bereidingstijd van ca. 20 minuten op 200 graden en voor de airfryer geldt een bereidingstijd van ca. 15 minuten op 180 graden. Chips maken in de frituur is een stukje makkelijker. Hiervoor hoef je geen olie toe te voegen omdat je ze al in olie bakt. In de frituur zijn ze al binnen 3 minuten klaar op 180 graden. Na het afbakken voeg je het zout en de smaakmakers naar keuze toe.
Eenvoudig toch? Je bewaart de chips van schillen in een afgesloten trommel. Wacht niet te lang met opeten, ze worden redelijk snel zacht.
Lees ook: Zo kan je zelf boerenkoolchips maken
Onze tips

Airfryer voorverwarmen: moet dat en hoe doe je het?

Zo maak je zelf oranjebitter, proost!

Paaseitjes over? Dit maak je ermee!

Saus te dun geworden? Dit is de manier om je saus in te dikken

Asperges in de airfryer: do or don’t?

Van buffel tot bol: zo maak je mozzarella

Is Grana Padano Parmezaanse kaas? Zo zit het!

Dit is waarom je nú daslook wil gebruiken in de keuken

Waarom je nooit je kruiden bij de supermarkt moet kopen

Wat is het verschil tussen mozzarella en burrata?

Dit zijn de lekkerste seizoensgroenten in april

Paasbrood bakken: zo doe je dat

Gevulde eieren maken? Zo maak je de lekkerste!

Tofu marineren: 6 combinaties die je tofu écht lekker maken

Zelf karamel maken: zo doe je dat

6x Spaanse drankjes die je wil proberen!
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.