
Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten. Psst… de avocado is allang niet meer de meest populaire groente van Nederland!
Lees verder na de advertentie
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

De meest gegeten groente
Trends en cijfers liegen er niet om: de aubergine weet de Nederlandse harten steeds meer te veroveren. Het afgelopen jaar zijn er zelfs miljoenen meer aubergines gegeten dan in de afgelopen vijf jaar. In 2024 steeg de verkoop van aubergines in de supermarkt met 33% ten opzichte van 2019. Waar het een aantal jaar geleden nog een groente voor de ervaren chef was, ligt deze inmiddels ook steeds vaker in het boodschappenmandje van de thuiskok. Dat snappen wij best, met al die heerlijke aubergine recepten!
Innovatieve ontwikkeling
Een doorbraak in pannenland: voor het eerst in de geschiedenis is er een koekenpan op de markt verschenen die amper warmte verliest. Twee slimme studenten van de TU Delft ontwikkelden een pan met hittevinnen aan de onderzijde, waardoor het gasverbruik met meer dan de helft wordt teruggedrongen. Onder de naam Effium hebben ze inmiddels een grote schare fans opgebouwd, waaronder sterrenchefs. Wat vind jij ervan?

Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Best of both worlds
Van zuiveldrink tot grillworst: bij Albert Heijn vind je nu verschillende producten die dierlijk én plantaardig zijn. Het lijkt the best of both worlds, al zijn sommige mensen nog wat sceptisch. Dat hoeft volgens de supermarkt zelf niet. Ze geven aan: “Het idee van combinatieproducten is nieuw en kan even wennen zijn. Maar uit smaakonderzoek blijkt dat deze producten net zo lekker zijn als de reguliere varianten.” Wij zijn benieuwd!
Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?
Onze tips

Keukenhack: zo bak je aubergine altijd lekker krokant

Dit zijn de seizoensgroenten in juni

Vacature: accountmanager Foodies

Dit zijn de meest gezochte recepten van juni

Aardbeienijs getest: dit huismerk is het allerlekkerst

Deze snack met matcha mag je niet missen!

Kijktip: seizoen 4 van The Bear is nu te zien!

Wát?! Dit insect zorgt voor de perfecte portie proteïne
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.