Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
1 aprilgrappen

Dit zijn de leukste 1 aprilgrappen van 2024

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Elk jaar vliegen de 1 aprilgrappen om ons de oren, bedrijven in de foodsector gaan er creatief mee om. Ook dit jaar kwamen we veel 1 aprilgrappen tegen. Eerlijk is eerlijk, de ene grap is beter dan de andere, en we durven niet zeker te zeggen of het daadwerkelijk allemaal grappen zijn. Sommige 1 aprilgrappen van 2024 klinken namelijk ook wel erg smakelijk…

Culinaire 1 aprilgrappen 2024

Elk jaar is het weer raak, zo rond eind maart verschijnen er ontzettend veel aankondigingen van nieuwe smaken, geuren of aparte samenwerkingen. Zo bedacht Chocomel ooit een condoom met de smaak van chocolademelk en lanceerde Albert Heijn een paar jaar geleden de zelfrijdende winkelwagen.

Ook dit jaar stond Instagram weer vol met 1 aprilgrappen, wij verzamelden alvast de leukste grappen. Althans, we vermoeden dat het allemaal 1 aprilgrappen van 2024 zijn. Zeker weten doen we het niet…

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Blue Band Betersmeersels

Valt jouw hagelslag ook altijd van je boterham als je een eerst hap wil nemen? Daar heeft Blue Band nu de oplossing voor: Betersmeersels Hagelslag! Dit revolutionaire product combineert het beste van twee werelden, namelijk boter én hagelslag.

2. Appeltaartkaas van Jumbo

Zeker weten doen we het niet, maar we vermoeden dat het misschien wel een hele goede 1 aprilgrap is: de appeltaartkaas van Jumbo. Al weken zien we berichten over de kaas voorbij komen, maar nog nergens hebben we deze daadwerkelijk gespot…

3. Likeur van Zaanse Mayonaise

Dit is misschien wel onze favoriete 1 aprilgrap van 2024, de nieuwe likeur van Gall & Gall in samenwerking met Zaanse Mayonaise. Naast de likeur delen ze ook een recept om zelf een heuse cocktail te maken: de Mayo Tai.

1 aprilgrappen 2024: Zaanse Mayonaise likeur

4. Kwaliteitsmanager Flügel

Bij Flügel zijn ze dit jaar op zoek naar een nieuwe kwaliteitsmanager. De eisen? Je moet beschikken over goede smaakpapillen én bereid zijn om elke dag Flügel te proeven. Je leest er alles over op de Instagrampagina van Flügel.

Flügel (foto: Bjorn Hendriks)

Foto: Bjorn Hendriks

5. Spray met de lucht van gebakken granola

Het Nederlandse ontbijtmerk Oot Granola lanceert als eerste foodbedrijf een speciale spray waarmee de kenmerkende geur van verse granola de hele dag door te ruiken is. Ideaal als je zelf geen zin hebt om granola te maken, maar wel wil genieten van de geur!

1 aprilgrappen 2024: granola spray

6. Brandt & Levie condooms

Vanaf vandaag is het nieuwste product van Brandt & Levie verkrijgbaar: LUST. Het is hun missie om mensen minder en beter vlees te laten eten. In hun studie naar de totale waardering van het varken lazen ze meer dan eens dat in het verleden varkensdarmen werden gebruikt als voorbehoedmiddel…

7. Chocolade-eisalade

Jawel, je leest het goed. Albert Heijn komt vanaf 1 april met een nieuwe salade in het assortiment. Zeg maar dag tegen de klassieke eiersalade, vanaf nu eten we chocolade-eisalade bij het ontbijt!

8. Of je worst lust?

Bij HEMA komen ze met een nieuw concept, ze openen namelijk door heel Nederland hun WORST drive-thru. Dat kan niet anders dan een groot succes worden, of niet?

9. Shampoo met een geurtje…

Alsof de likeur met Zaanse Mayonaise nog niet genoeg was, worden we als mayonaiseliefhebbers nogmaals op onze wenken bediend met deze fantastische shampoo van Jean Bâton Mayonaise!

10. Pizzaparfum

Er komt nog een parfum op de markt, ditmaal van New York Pizza. Bestel snel de exclusieve geurstokjes met de geur van versbereide pizza!

11. Kruidenlikeur, maar dan anders

Het bekende kruidenlikeurtje van Schrobbelèr kun je voortaan meenemen in je flesje water. Hoe? Door de innovatieve pods, die jouw fles water een uniek aroma geven! Meer weten? Check hun Instagrampagina voor alle details.

Elke maand inspiratie?

Wil je elke maand de lekkerste inspiratie, recepten en verhalen op je deurmat? Bekijk dan eens onze voordelige abonnementen en kies voor Foodies Magazine!

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!