Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
appeltaartkaas

Appeltaartkaas: trend of 1 aprilgrap?

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Appeltaartkaas, dat moet haast wel een vervroegde 1 aprilgrap zijn, toch? Niets is minder waar, sinds kort vind je bij Jumbo deze bijzondere kaas in het schap. Als kaasliefhebbers zijn wij natuurlijk maar wat benieuwd… Wat denk jij, yay or nay?

Appeltaartkaas

Vanaf het moment dat influencer Kelly Camfferman de appeltaartkaas spotte bij Jumbo, en deze vervolgens deelde op haar Instagramaccount is de kaas niet meer aan te slepen.

Nu komt het wel vaker voor dat bijzondere combinaties een foodhype worden – zoals de crompouce – maar deze zagen we niet aankomen.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat is appeltaartkaas?

De naam zegt het eigenlijk al, appeltaartkaas is niets anders dan kaas met de zoete smaak van appeltaart. Misschien ken je van vroeger nog wel het appeltaartshotje van het uitgaan, nu is er dus een heuse kaas met deze smaak, voor op de borrelplank of op brood.

Positieve reviews appeltaartkaas op social media

De kaas werd geproefd door influencer Kelly Camfferman, toen ze de kaas tegenkwam bij de supermarkt. Daar waar de combinatie misschien in eerste instantie een beetje vreemd klinkt, was Kelly verrassend positief. Juist de combinatie van zoet en zout schijnt erg lekker te zijn. Het resultaat? Een run op deze speciale kaas.

Appeltaartkaas kopen?

Wil je het ook zelf proberen? Daar waar de appeltaartkaas in eerste instantie alleen verkrijgbaar was in de foodmarkten van Jumbo, liggen ze vlak voor Pasen – als het goed is – in 500 verschillende filialen in de schappen.

Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot we de kaas kunnen proeven. Wat denk jij? Lekker op brood, voor bij de borrel, of toch maar liever niet? Of zal het toch een hele goede 1 aprilgrap zijn…?

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!