Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
food apps

Deze food apps moet je als échte foodie op je telefoon hebben

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Wil je altijd de leukste restaurants, lekkerste recepten en beste wijnen vinden? Of wil je misschien makkelijker duurzame en gezonde keuzes maken? Deze handige food apps helpen jou daarbij!

De beste food apps: Picky

“Wat eten we vanavond?” Iedere dag is dit weer een prangende vraag die veel mensen via whatsapp stellen aan gezinsleden en huisgenoten. En iedere keer is het weer hetzelfde verhaal: niemand weet het of iedereen wil iets anders. Picky, een van de leukste food apps van dit moment, maakt een einde aan deze eindeloze discussies. In de app kun je samen met je partner, familie of huisgenoten door honderden recepten swipen en de app vindt voor jullie de beste match! Dan rest er alleen nog maar de vraag wie er gaat koken…

Download de app in App Store of Play Store.

food apps: picky

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Tripadvisor

Ontdek je graag nieuwe restaurants en eettentjes, niet alleen in je eigen stad, maar ook tijdens je reizen? De bekende reis-app van Tripadvisor helpt je aan de hand van zoekcriteria zoals locatie of prijsklasse met het vinden van de leukste hotspots. Dankzij foto’s en beoordelingen van andere gebruikers krijg je een goed beeld van alle opties en kun je makkelijker kiezen waar je gaat eten. Zoek je graag online alle informatie voordat je ergens gaat eten? Dan moet je deze app zeker op je telefoon hebben.

Download de app in App Store of Play Store.

Froenten

Eet je graag met de seizoenen mee? Door de import uit verre landen en teelt in de kassen zijn bijna alle groenten en fruit tegenwoordig jaarrond verkrijgbaar. Hierdoor is ons gevoel voor de seizoenen vervaagd. Dat zouden we eens kunnen gaan veranderen, want groenten en fruit zijn in het seizoen vaak niet alleen goedkoper, maar ook lekkerder en milieuvriendelijker. Met de app Froenten kom je er makkelijk achter welke groenten en fruit op het moment in het seizoen zijn. Daarnaast vind je in de app informatie over alle groenten zoals hoe je ze moet bewaren, welke vitaminen erin zitten én lekkere recepten. Zo wordt met de seizoenen mee eten een fluitje van een cent!

Download de app in Play Store.

Vivino

Sta je vaak voor het wijnschap en heb je geen idee welke wijn je moet kiezen? Dan is Vivino een handige app voor jou. Met een community van ruim 50 miljoen mensen is Vivino namelijk de grootste wijn-app ter wereld. In de app vind je informatie en onafhankelijke beoordelingen van andere gebruikers die jou helpen de juiste wijn te vinden. Omdat smaken verschillen, vind je in de app bij elke wijn een persoonlijke score die aangeeft in hoeverre de wijn bij jouw smaak past. Zo vind je met Vivino altijd de perfecte wijn voor ieder moment.

Download de app in App Store of Play Store.

Food apps Vivino

Nog meer food apps: The Fork

Met de food appThe Fork vind je makkelijk de leukste restaurants bij jou in de buurt. Extra handig: je kunt ook datum en tijd kiezen en de app vindt voor jou alleen restaurants die nog een tafel vrij hebben. Via de app kun je beoordelingen lezen en foto’s bekijken en zo de beste keuze maken. Heb je je restaurant gevonden? Via de app kun je eenvoudig gelijk een tafel reserveren.

Download de app in App Store of Play Store.

Foodie

Neem je nooit een hap vóórdat je je culinaire creatie van alle hoeken hebt vastgelegd op de camera? Met de app Foodie geef je je foodfoto’s een flinke upgrade en een haast professionele uitstraling. Deze camera-app is speciaal ontwikkeld om foto’s van gerechten te optimaliseren. Je kunt direct via de app foto’s van gerechten maken en de foto’s bewerken met verschillende filters, zoals Sweet, Fresh, BBQ of Crispy. Vervolgens kun je de bewerkte foto’s opslaan en delen via social media. Met Foodie maak je foto’s waarop al je creaties echt van het bord knallen!

Download de app in App Store of Play Store.

Kies ik gezond?

Wil je niet alleen heel lekker maar ook gezond eten? Maar vind je het moeilijk om in de winkel gezonde van ongezonde producten te scheiden? Dan is de app Kies ik gezond? misschien wel iets voor jou. Deze app, ontwikkeld door het Voedingscentrum, helpt je met het maken van bewuste keuzes. In de app kun je makkelijk opzoeken of een product in de Schijf van Vijf staat. Is het niet het geval, helpt de app je met het vinden van een gezondere keuze. Ook kun je ingrediënten of allergenen instellen waar je op wilt letten en vind je er alle informatie over de voedingswaarden, zoals suiker, vet of zout.

Download de app in App Store of Play Store.

Too Good To Go

Wist je dat er ieder jaar wereldwijd een derde van al het geproduceerde voedsel bij het afval belandt? Dat is natuurlijk hartstikke zonde! Bij Too Good To Go proberen ze een einde te maken aan deze onnodige voedselverspilling. Via de app kun je bij jou in de buurt pakketten met eten vinden dat anders weggegooid zou worden. Houd je van lekker eten tegen een lage prijs en wil je je steentje bijdragen in de strijd tegen voedselverspilling? Dan is de app is ongetwijfeld iets voor jou!

Download de app in App Store of Play Store.

Food app: Too good to go

Viswijzer

We sluiten ons lijstje met de beste food apps af met een app voor alle visliefhebbers. Lust je af en toe een lekker visje, maar wil je graag duurzame keuzes maken? De VISwijzer beoordeelt vissen, schaal- en schelpdieren, die in Nederland te koop zijn op duurzaamheid. Zo kies je altijd vis die niet overbevist is of zorgvuldig wordt gekweekt en weet je waar je op moet letten bij aankoop.

Download de app in App Store of Play Store.

Lees ook: Deze apps moet je als vegan op je telefoon hebben

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!