
Maak je dessert compleet met…Pedro Xímenez sherry!
Wat maakt deze sherry dan zo heerlijk zoet? De druiven worden niet meteen geperst, maar mogen eerst nog even ‘zonnen’. Zo worden de druiven getransformeerd tot rozijnen, die nog boordevol suikers zitten. Deze worden vervolgens geperst, om de sherry van te maken. Wist je dat Pedro Xímenez hoogstwaarschijnlijk de zoetste wijn ter wereld is? Dat klinkt heel heftig, alleen komt deze wijn alsnog fris en harmonieus over door de natuurlijke zuurgraad. Het proberen waard dus!
Lees verder na de advertentie
Familiebedrijf
NECTAR PX is een sherry van Tio Pepe van González Byass, een van de bekendste sherry-producenten ter wereld én al sinds 1835 een familiebedrijf. Het hoofdkantoor van González Byass is nog altijd te vinden in Jerez de la Frontera, dé sherry hoofdstad van de wereld.
Pedro Xímenez is verkrijgbaar bij Gall & Gall voor slechts € 6,95
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Pedro Xímenez sherry in huis? Maak dan deze heerlijke no-bake chocolade-sherrytaart
Onze tips

McDonald’s-fans opgelet: deze saus is nu te koop in een fles!

Je kunt nu je eigen slush puppy maken (en dit is hoe)

Waarom je voor gemak in de supermarkt vaak te veel betaalt

Dit zijn de meest gezochte recepten van april

Bevrijdingsdag 2025: dit is de Vrijheidssoep van Jet van Nieuwkerk

Examens? Door dit te eten verbeter je je concentratie!

Zo stel je in 4 stappen je eigen Mexicaanse fiesta samen

Dit wist je nog niet over specialty coffee
Redactie