Maak je dessert compleet met…Pedro Xímenez sherry!
Advertentie
Wat maakt deze sherry dan zo heerlijk zoet? De druiven worden niet meteen geperst, maar mogen eerst nog even ‘zonnen’. Zo worden de druiven getransformeerd tot rozijnen, die nog boordevol suikers zitten. Deze worden vervolgens geperst, om de sherry van te maken. Wist je dat Pedro Xímenez hoogstwaarschijnlijk de zoetste wijn ter wereld is? Dat klinkt heel heftig, alleen komt deze wijn alsnog fris en harmonieus over door de natuurlijke zuurgraad. Het proberen waard dus!
Familiebedrijf
NECTAR PX is een sherry van Tio Pepe van González Byass, een van de bekendste sherry-producenten ter wereld én al sinds 1835 een familiebedrijf. Het hoofdkantoor van González Byass is nog altijd te vinden in Jerez de la Frontera, dé sherry hoofdstad van de wereld.
Pedro Xímenez is verkrijgbaar bij Gall & Gall voor slechts € 6,95
Pedro Xímenez sherry in huis? Maak dan deze heerlijke no-bake chocolade-sherrytaart
Onze tips
WIN: 3x het kookboek ZOETE ZOOI. van Eefje Friedhoff
Nu verkrijgbaar: Foodies Lekker stoven
Vers van de pers: nieuwe smaken van Côte d’Or, Golden Cups en meer!
Tefal x Jamie Oliver: de beste producten voor in jouw keuken
WIN: elke week een AIR braadpan van Tefal voor #stovember
NIEUW: Foodies Travel + win een culinaire reis!
Vers van de pers: Foodies’ kerstcover, Jamie Oliver-week en meer!
Jamie Oliver-week bij Foodies Magazine!
Redactie