Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
paastrends Roos Reedijk

Dit zijn de paastrends van 2023 volgens Roos Reedijk

Advertentie

Wat mag er dit jaar niet op de paastafel ontbreken? Als er iemand weet wat de paastrends van dit jaar zijn, dan is het interieurstyliste Roos Reedijk - bekend van RTL Boulevard en Kopen Zonder Kijken - wel. Ze deelt vijf trends waarmee jij jouw Pasen onvergetelijk maakt!

Paastrends

Pasen is het moment om uit te pakken met heerlijk eten en mooie versiering. Of je nu gaat brunchen, lunchen, ontbijten of dineren: een perfect gedekte tafel maakt alles gelijk een stuk feestelijker. Interieurstyliste Roos Reedijk is de aangewezen persoon om tips te geven hoe je de tafel in stijl kan dekken. Ze deelt vijf paastrends zodat jij het op z’n paasbest kunt vieren!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Vintage servies à la 2023

De voorpret begint bij de zoektocht naar servies en tafeldecoratie. Door te spelen met verschillende borden, kommen en glazen, creëer je een unieke tafel. Misschien heb je nog mooie borden in je keukenkastje of wellicht vind je in de lokale kringloopwinkel wel leuke kommetjes die je kunt gebruiken. In vintage winkels ligt vaak fantastisch glaswerk uit de jaren ‘70. Roos’ grote favoriet is servies met fruit erop. En dan vooral met citroenen.

2. Bloemen met betekenis

Wist je dat bloemen vaak gekoppeld zijn aan bepaalde herinneringen? We hebben vast allemaal wel eens rozen, ranonkels of anjers cadeau gedaan of ontvangen op een speciaal moment. Mensen associëren hierdoor bloemen ook vaak met een positieve emotie. Kies daarom bijvoorbeeld voor bloemen waar je gasten dol op zijn of experimenteer met hun favoriete kleuren. Met bloemen kun je veel kanten op. Leg bijvoorbeeld een losse bloem op de servetten, maak gebruik van eetbare bloemetjes of leg kleurrijke kransen neer. “Een paasbloemenkrans is een item dat we verwachten steeds meer te gaan zien”, aldus Roos.

Paastrends

3. Maak het persoonlijk

Iedereen viert Pasen op zijn of haar eigen manier. Geef een persoonlijke draai aan het geheel en zet bijvoorbeeld de antieke advocaat glaasjes van je oma op tafel. Of misschien heb je een oud, geborduurd familiekleed liggen. Roos gebruikt traditiegetrouw haar eigen tafelkleed, maar het hoeven niet alleen jouw spullen te zijn. Laat je gasten bijvoorbeeld hun favoriete eierdopjes of paasmokken meenemen, of laat de kinderen iets schilderen. Pasen vier je samen en met een personal touch creëer je memorabele momenten.

4. Heerlijke paasdecoratie om op te eten

Pasen is niet compleet zonder paaslekkernijen. Door de tafel te versieren met paaseitjes in allerlei verschillende kleuren, maak je het niet alleen extra feestelijk, maar zit je ook gelijk in het thema. Roos maakt gebruik van unieke spullen voor de decoratie, zoals een opwindbaar kuiken of een haarband met gekke oren. Daarnaast vindt ze het leuk om haar gasten te verrassen met een opvallende traktatie waarbij ze het ultieme paasgevoel krijgen. Zo is de GOLD BUNNY van Lindt een ideale toevoeging voor op tafel. Dit jaar heeft Nederland voor het eerst een limited edition, namelijk de Flower Edition. Dit prachtige haasje, gemaakt van zijdezachte chocolade, is naast het perfecte decoratiestuk ook een ware smaaksensatie voor iedere chocoladeliefhebber.

5. Felle kleur- en print combinaties

Een signature van Roos is dat ze durft te combineren. Een trend volgens haar is dat mensen vooral de vrijheid mogen voelen om verschillende felle kleuren en prints naast elkaar te gebruiken. Denk aan magenta kleurige servetten met gouden details tot aan een tafelkleed in een aard groene kleur. Qua prints doen bloemen-, dieren- en Chinese prints het goed. Het combineren van deze prints zorgt voor een vrolijk en speels effect.

Paastrends

Foto’s: © Tycho Müller

Lees meer over paastrends: 5x de beste eiergerechten voor Pasen

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!