
The salmon rice bowl van TikTokker Emily Mariko houdt het hele internet bezig. Wie op TikTok zit, kan er niet om heen. Niet gek, want dit gerecht is snel, simpel en supermakkelijk. En het beste? Je maakt het met leftovers. We like!Â
Lees verder na de advertentie
Wat het recept van de supersnelle TikTok rijst met zalm voor ons interessant maakt, is het gebruik van het ijsklontje. Tot onze verbazing leidt de toevoeging van het ijsklontje niet tot een natte rijstdrab maar juist tot perfect gegaarde rijst. Het ijsklontje stoomt alle ingrediënten als ware en zorgt ervoor dat het geheel niet uitdroogt in de magnetron.
Recept TikTok rijst met zalm
Emily plaatste het volgende filmpje van zichzelf waarin zij het gerecht maakt:
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
@emilymariko♬ original sound – Emily Mariko
De originele video is ondertussen al bijna meer dan 70 (!) miljoen keer bekeken en het platform blijft volstromen met TikTokkers die het gerecht namaken. Voor wie het recept graag nog terug leest, hebben wij de stappen die Emily volgt op een rijtje gezet. Ga jij het ook proberen?
- Leg de voorgegaarde zalm op een bord en prakt deze met een vork tot kleine stukjes.
- Schep hier een portie gekookte rijst bovenop.
- Leg een ijsklontje midden op het bord, druk deze in de rijst en dek het bord af met bakpapier.
- Zet het bord in de magnetron en verwarm het voor 1,5 minuut.
- Meng de rijst en zalm met een flinke scheut sojasaus, kewpie mayonaise en sriracha.
- Maak de bowl af met toppings van plakjes avocado, nori-vellen en kimchi.
Kimchi
Niet bekend met kimchi? Dit is een bijgerecht van gefermenteerde kool uit de Koreaanse keuken. Je kunt eenvoudig zelf kimchi maken in een grote glazen of plastic pot. The salmon rice bowl smaakt natuurlijk het allerbeste met zelfgemaakte kimchi.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips

HelloFresh kortingscode: dit is de hoogste korting in Nederland ooit!

Deze nieuwe ijssmaken van Magnum wil je zeker proeven!

Van cocktail tot limo: leer het in de workshop van The Good Spice & Foodies Magazine

GEWONNEN: 3x 2 kaarten voor Cinema Culinair

Dit zijn dé smaken van het moment

Waarom iedereen deze zomer Mexicaans kookt (en jij straks ook!)

McDonald’s-fans opgelet: deze saus is nu te koop in een fles!

Je kunt nu je eigen slush puppy maken (en dit is hoe)
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.