Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Wow! Dit apparaat verwerkt jouw keukenafval razendsnel tot plantenvoeding

Wow! Dit apparaat verwerkt jouw keukenafval razendsnel tot plantenvoeding

In samenwerking met Fritel
Profielfoto van SanneSanne

Advertentie

Je eigen keukenafval verwerken tot plantenvoeding. Maar dan zónder alle fruitvliegjes en mét een beetje vaart erachter voor de ongeduldigen onder ons? Daarvoor is er sinds kort ‘The Mulch’.

Van kop tot staart

“Le traitement va maintenant commencer”, vertelt mijn nieuwste aanwinst ‘The Mini Mulch’ mij. Natuurlijk kan ik hem met één druk op de knop instellen op de Nederlandse taal. Maar ik vind zo’n Franse invloed in mijn huis wel leuk en passend. ‘The Mulch’ gaat verder waar de Franse culinaire ‘van kop-tot-staart’-mentaliteit begint. Elke in de keuken onbruikbare kop en staart van je groenten, fruit, vlees of vis verwerkt dit apparaat tot droge stof die je kunt gebruiken als plantenvoeding. Ik sta ervan te kijken dat je zelfs gebakken voedsel en kleine kippenbotjes kunt verwerken in The Mulch. Hoewel ik mijn laatste restje lasagne liever als lunch eet, dan dat ik hem gebruik als plantenvoeding bij mijn Pachira.

The Mulch

Stap voor stap

Zelfs ik, met mijn handleidingenvrees, heb het apparaat van het Limburgse familiebedrijf Fritel binnen 5 minuten aan de praat. Zodra de stekker in het stopcontact zit, bedankt hij me bovendien vriendelijk. Het gegeven is eenvoudig: je stopt je keukenafval in The Mulch. In stand-bystand zorgt The Mulch dat het afval al langzaam reduceert. Door deze stap past er wat meer in de uitneembare bak maar blijven ook de fruitvliegjes en de geuren weg. Is de bak vol? Dan start je het verwerkingsproces. Drogen, malen en koelen. Binnen 3 tot 5 uur heb je in plaats van keukenafval een substantie die doet denken aan potgrond.

Zorgeloos het cirkeltje rond

Zeker in een appartement of een huis met kleine tuin kan keukenafval je goed in de weg zitten tijdens warme dagen en ontkom je nauwelijks aan de bijbehorende geuren en fruitvliegjes. Dat maakt het extra leuk dat je die bron van ergernis nu zorgeloos binnen je eigen huis kunt recyclen tot bruikbare voeding voor je planten. Ik kijk al uit naar de volgende innovatie van Fritel; een Mulch op zonne-energie?

The Mulch is er in twee versies: The Maxi Mulch is een staand model met een capaciteit van 4 liter. The Mini Mulch verwerkt 2 liter afval. Kijk voor meer informatie op themulch.eu.

Profielfoto van

Sanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!