
Koffie-zonder-koffie innovatie
Lees verder na de advertentie
Eerder schreven we al over de koffievrije koffie van Northern Wonder, de start-up van bedenker David Klingen. Een jaar na de eerste introductie, lanceert het bedrijf nu een nieuwe koffie-zonder-koffie innovatie met een doorontwikkelde smaak. Ook is de ‘Coffee Free Coffee’ vanaf nu als espressomaling verkrijgbaar.
David vertelt: “Drie jaar geleden zijn we begonnen aan onze smaak-ontdekkingsreis. De eerste versie van onze boonloze koffie lanceerden we een jaar geleden en was al flink koffie-achtig. Met filtermaling en capsules gaan we weer een heel stuk verder. Samen met o.a. onderzoekers van de Wageningen Universiteit is het ons team gelukt om de zo gewaardeerde smaak van koffie uit niet-tropische ingrediënten te halen. Qua ontwikkeling van smaak, geur en vooral ook de intensiteit hebben we mooie nieuwe stappen gezet. De vernieuwde smaak is gebalanceerd en heeft meer body. En we halen nu nóg meer de koffiesmaak uit dezelfde ingrediënten door ze anders te branden.”
Er zijn vier varianten verkrijgbaar in de supermarkt: filtermaling en (thuis-) composteerbare Nespresso compatible cups, allebei verkrijgbaar met cafeïne en in een variant die van nature cafeïnevrij is. De producten zijn verkrijgbaar via de webshop van Northern Wonder en bij Albert Heijn.
Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Nieuw drankje: alcoholvrije pre-mix van ISH spirits
Het Deense merk ISH Spirits, dat bekend staat om premium alcoholvrije dranken, introduceerde afgelopen week een nieuw kant-en-klaar cocktail assortiment. De missie van oprichter Morten Sørensen is om hoogwaardige alcoholvrije dranken te bieden zonder compromissen op het gebied van smaak. Zijn visie was om het eenvoudiger te maken om “ja” te zeggen tegen een avondje uit met een drankje en tegelijkertijd “ja” te zeggen tegen een productieve dag erna. Ben je ook zo nieuwsgierig? Bij Albert Heijn vind je nu vier heerlijke smaken van het drankje in de schappen: Spirtzish, Ginish and Tonic, Mojito en Daiquirish.
Het menu van Restaurant van de Toekomst
Kun je ook niet wachten tot Restaurant van de Toekomst op 14 september op de buis is? Twee teams gaan de strijd aan om een zo lekker én duurzaam mogelijk menu op tafel te zetten. Om je nóg lekkerder te maken zijn de gerechten die in de afleveringen gekookt zullen worden inmiddels bekend gemaakt. In de eerste aflevering draait het allemaal om de ‘Hollandse’ nasi goreng. Daarna staan achtereenvolgens de Italiaanse keuken, Hollandse pot, Mexicaanse burrito, broodje hamburger en sushi centraal. Ben jij ook zo benieuwd hoe je deze veel gegeten gerechten in Nederland op een duurzame manier bereidt? Zorg dan dat je vanaf 14 september 2023 elke donderdagavond om 20.55 uur voor de tv zit.
Lees ook:
Lekker duurzaam: met deze kleine aanpassingen heb je een grote impact
Mocktails maken: zo maak je de lekkerste alcoholvrije drankjes
Getest: 6x sushi uit de supermarkt
Onze tips

Yes! Deze pastries kun je nu thuis laten bezorgen

Dit is de jury van de kookwedstrijd!

Dit is dé lekkerste uitgave van Foodies ooit: chocolade & karamel

Product van de maand: Italiaanse kazen

Dit nieuwe kookboek wil je hebben

Starbucks zet nieuwe smaak op het menu

Bitterballen uit de airfryer: net zo krokant als uit de frituur?

Doe je mee met onze kookwedstrijd? Deze prijzen kun je winnen!
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?