Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
sushi uit de supermarkt

Getest: 6x sushi uit de supermarkt

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Natuurlijk, bij Foodies geloven we dat zelfgemaakt altijd het lekkerst is. Zo is het ook met sushi, al heeft niet iedereen tijd of zin om zelf aan de slag te gaan. Nu zijn er genoeg Japanse restaurants die heerlijke sushi serveren, maar daar hangt ook een prijskaartje aan. Dan blijft sushi uit de supermarkt over. Om je te helpen testen we verschillende soorten sushi uit de supermarkt.

Sushi uit de supermarkt getest

We hebben ons geconcentreerd op sushi uit de supermarkt met deze test. Geen sushi van diverse afhaalrestaurants of de betere Japanse restaurants, alleen sushi die je kant-en-klaar kunt kopen. De sushi is op dezelfde dag gekocht bij diverse supermarkten, vervolgens heeft de redactie van Foodies de verschillende soorten blind geproefd.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Zelf sushi maken

Zelf sushi maken klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het gelukkig helemaal niet. In dit artikel nemen we je aan de hand en leggen we je stap-voor-stap uit welke ingrediënten je nodig hebt, hoe je zelf sushirijst maakt, wat je als vulling kunt gebruiken en hoe je de sushi het beste kan rollen.

Toch liever sushi op tafel zonder er al te veel moeite voor te doen? Lees dan snel verder voor de resultaten van de geteste sushi uit de supermarkt.

zelf sushi maken

De beste sushi uit de supermarkt

Om het testpanel een gevarieerd aanbod te geven kochten we zes verschillende soorten sushi van verschillende supermarkten (Albert Heijn, Aldi, Jumbo, Lidl, en PLUS). Niet alle supermarkten verkopen kant-en-klare sushi, zo vonden we geen sushi bij diverse filialen van COOP.

Het testpanel proeft blind en weet niet waar de sushi vandaan komt. Er zijn verschillende soorten sushi met uiteenlopende vullingen, het testpanel let dan ook vooral op algemene kenmerken. Hoe zit het met smaak? Valt de sushi uit elkaar? Is de rijst gaar en is de sushi royaal gevuld?

Direct valt op dat het ene merk meer smaak heeft dan het andere merk. Zo lijkt de sushi gevuld met komkommer van PLUS een nare nasmaak te hebben. Ook is de consistentie erg verschillend, de sushirijst van Jumbo lijkt niet gaar. Geen een van de verschillende soorten sushi valt eigenlijk in de smaak bij het testpanel.

Winnaar van de test

Toch weet het panel een winnaar aan te wijzen. De enige die een voldoende scoort is de verse sushi van Albert Heijn (Sushi Daily), met een gemiddelde score van een 6,9. Dit is misschien niet helemaal eerlijk, doorgaans wordt deze sushi van Albert Heijn ter plekke gemaakt met dagverse ingrediënten. Dit is duidelijk te proeven, volgens ons testpanel komt deze sushi het dichts in de buurt van sushi zoals je gewend bent van diverse afhaalrestaurants.

Eén van de panelleden vertelt: “Deze sushi is goed op smaak, al had er misschien iets minder mayonaise gebruikt mogen worden.” Een ander panellid beschrijft de verse sushi van Albert Heijn als volgt: “Ondanks dat de vulling iets teveel saus bevat ziet deze sushi er fancy uit en smaakt deze het beste van alle geteste varianten.”

Natuurlijk hebben we ook de kant-en-klare sushi van Albert Heijn getest, deze eindigde op een tweede plaats met een 5,0. De derde plaats is voor de sushi van Lidl, deze scoorde een magere 4,5.

sushi

De redactie als testpanel

Natuurlijk maken we het liefst zelf sushi, of gaan we uit eten bij restaurants zoals Ken Sushi of Undercover in Amsterdam. Toch kunnen we het als redactie ook niet laten om af en toe voor simpel en snel te kiezen. Afhalen of bezorgen is al snel behoorlijk aan de prijs, dus wij begrijpen het als je sushi uit de supermarkt haalt.

Geen van alle geteste sushi haalt het bij de échte sushi, dit zie je dan ook duidelijk terug in de cijfers. Na deze test is onze conclusie dan ook dat het eigenlijk helemaal niet zo goed gesteld is met de sushi in de supermarkt, afgezien van de verse sushi van Albert Heijn. Maar goed, daar betaal je dan ook weer voor.

Kortom; wil je genieten van goede sushi? Duik dan zelf de keuken in of reserveer bij een goed Japans restaurant voor de complete beleving.

Sushi uit de supermarkt

Benieuwd hoe de sushi uit de supermarkt bij jou om de hoek scoort? Dit is het totaaloverzicht van de zes geteste soorten sushi:

  1. Albert Heijn Sushi Daily vers € 8,- tot € 15,-): 6,9
  2. Albert Heijn kant-en-klare sushi (€ 4,- tot € 10,-): 5,0
  3. Lidl Select & Go Sushi (€ 3,19): 4,5
  4. Aldi Sunakku Sushi: (€ 3,49): 4,2
  5. Jumbo Sushi Begaru: (€ 5,- tot € 9,-): 3,8
  6. PLUS Sushi Ran: (€ 4,- tot € 8,-): 3,1
sushi uit de supermarkt

Elke maand inspiratie?

Wil je elke maand de lekkerste inspiratie, recepten en verhalen op je deurmat? Bekijk dan eens onze voordelige abonnementen en kies voor Foodies Magazine!

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!