Foodies Italië
Foodies Italië
Foodies Italië cover
zelf sushi maken

Sushi maken: de lekkerste ideeën voor de vulling

Advertentie

Ben jij ook zo gek op sushi? Maak dit populaire Japanse gerecht dan ook eens een keertje zelf. Je kunt eindeloos variëren met de vulling en zo je eigen perfecte sushi samenstellen. Zelf sushi maken was nog nooit zo lekker én makkelijk!

Zelf sushi maken

Ga je zelf sushi maken? Dat is verrassend makkelijk en ook nog eens heel erg leuk om te doen. Je kunt namelijk eindeloos variëren met de vulling. Waar je de zelfgemaakte sushi mee vult is helemaal aan jou gelukkig. Zo maak je het gerecht helemaal naar jouw eigen smaak, thuis zijn er namelijk geen regels.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Sushi vulling

Al staat sushi bekend om zijn vulling met rauwe vis, wist je dat er ook heel veel lekkere vega of vlees opties zijn om je sushi mee te vullen? Om het extra makkelijk voor je te maken hebben we tientallen ideeën voor de vulling op een rijtje gezet.

Met dit handige overzicht kun je eindeloos mixen & matchen. Voeg verschillende vullingen bij elkaar om jouw perfecte sushi samen te stellen. Experimenteer er lekker op los als je zelf sushi gaat maken!

Tip

Bewaar deze lijst op Pinterest. Zo heb je altijd een boodschappenlijstje om zelf sushi te maken bij de hand!

Recept voor de lekkerste sushirijst:

hoe eet je sushi: sushirijst

Basisrecept sushirijst

Wil je ook eens zelf sushirijst maken? Het is helemaal niet moeilijk, zolang je het recept maar goed opvolgt.

Naar het recept

Zelf sushi maken: ideeën voor de vulling

Inspiratie nodig? Bekijk eens onderstaande opties om zelf sushi te maken en varieer er op los als je de keuken induikt.

Vis als sushi vulling

  • Tonijn (vers of uit blik)
  • Tonijnsalade
  • Zalm (gerookt, vers of uit blik)
  • Surimi (krab sticks)
  • Garnalen (gebakken of gefrituurd)
  • Forel (gerookt)
  • Makreel (gerookt)

Let op: zorg dat de vis kakelvers is wanneer je rauwe vis gebruikt, haal deze bij een vishandel.

Vlees als sushi vulling

  • Kip (gerookt, gefrituurd of gebakken)
  • Rosbief
  • Rundvlees
  • Ossenhaas
  • Ham (gerookt)

Vega als sushi vulling

Overige vulling

  • Roomkaas
  • Sesamzaadjes
  • (Japanse) mayonaise (bijvoorbeeld Kewpie)
  • Wasabi
  • Lente-ui
  • Ingemaakte gember

Ons favoriete sushi recept

Foodies favoriet
Temaki (sushi hand rolls)

Temaki (sushi hand rolls)

Heb je de smaak te pakken? Dan kan je variëren met verschillende varianten. Je kent ze vast als je weleens sushi in een restaurant hebt gegeten: temaki, oftewel handrollen met sushi. Probeer ze eens zelf te maken met dit heerlijke recept!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

150 g sushirijst
1 el rijstazijn
3 norivellen
1 wortel – geschrapt & in reepjes
1 geroosterde paprika uit pot – in reepjes
¼ komkommer – in reepjes
½ avocado – in dunne plakjes

Voor de sojadipsaus

2 el lichte sojasaus
2 el rijstazijn
2 el sesamzaad – geroosterd
½ rode peper – zaadlijst verwijderd & fijngehakt

Bereiding

  1. Was de rijst goed, giet hem af en doe hem met 500 ml koud water en een snufje zout in een pan. Breng het geheel aan de kook en kook de rijst afgedekt 25-30 minuten op laag vuur of tot al het water is opgenomen en de rijst gaar is. Roer rustig de rijstazijn door de rijst. Laat de rijst ca. 5 minuten afkoelen.

  2. Knip de norivellen met een schaar in 6 driehoeken. Verdeel de rijst over de driehoeken en laat ca. 1 cm aan de rand en in de hoeken vrij. Verdeel de wortel, de paprika, de komkommer en de avocado over de rijst en rol de driehoeken op tot hoorntjes.

  3. Meng alle ingrediënten voor de sojadipsaus in een klein kommetje en serveer bij de temaki.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Kate Wesson

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!